|
Produkcja muzuki |
Produkcja muzuki
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Czesc. Mam pytanie do Was. Chciałbym sie dowiedziec ile mozna zarobic na produkcji muzyki tanecznej? Bo nie wiem czy zając sie tym na serio.Po krotce:Kiedys byłem Didziejem,ale zawsze wolalem tworzyc muzyke.Znam sie na tym bardzo dobrze.Wiem co i jak,korzystam z wielu programow muzycznych,miedzy innym z takich samych co np DJ Tiesto.Na koncie mam juz wiele utworow tylko ze mna jest tak,ze nigdy ich nie koncze, bo zaczynam tworzyc nowy utwór.Ostatnio jednak mysle,ze warto by bylo dopracowac kilka i wyslac ich do wytworni plytowych. Tylko nie wiem jaka z tego kasa. Mysle ze z wydaniem moich utworow nie byloby problemow(takiego hita the drill,potrafie zrobic w ok 2 godz.). Z tego co widze to polscy producenci nie maja z tego kokosow.Co wy o tym sadzicie. A w ogole to chetnie nawiazalbym kontakt z kims kto tez robi muze. Potrzebuje wokalistow,albo wokalistki.
krowa ktora duzo "muczy" malo mleka daje...tak samo jest z Toba w tym momencie.Nie wiem dokladnie jakie sa Twoje umiejetnosci ale skoro takiego hita jak the drill potrafisz zrobic w 2 godziny to na co czekasz??:> wez tylko pod uwage fakt ze dla Ciebie moze to byc hit podobny do swojego poprzednika klimatowo a dla reszty sluchaczy to moze byc porownywalne z "lucyna ze skaju i grupa diamenty"...moge sie mylic ale skoro jestes taki pewien siebie to pokaz co potrafisz a moze Ci sie powiedzie :-) tylko sie nie zdziw ze jest to trudniejsze niz sie wydaje:)
trochę mnie to ubawiło ja korzystam podobnie jak ty z takich samych programów jak projektanci Łort Trejt Center ale nigdy bym nie porwał sie na taki projekt ale pochwała za skalę i rozmach
Czy polacy to narod,gdzie jak ktos cos umie,ma jakis pomysl,to od razu trzeba na niego pomyje wylac. Ja chcialem po krotce opisac moja sytuacje. Naprade umie tworzyc utowry, muzyka to moja pasja, a tworze muzyke od 15 roku zycia,moje umiejetnosci ewoluowaly.zaczynalem od prostego ejay,a teraz tworze na fruity loops xxl, uzywam tez innych programow.Chce wiedziec czy jest z tego duza kasa.Nie wiem czy kalwi i remi maja duzo kasy,na teledyskach to jezdza stara bemka.Bo tak,zalozmy,ze znajde wydawnictwo.wiadomo taka muzyke to kupuja niemalze tylko didżeje. Jak sie to odbywa? Moze ktos mi cos poradzic?
Uzytkownicy to taki narod ktory sprowadza ludzi na ziemie jesli mysla ze korzystajac z tego co profesjonalisci potrafia w "pare chwil" stworzyc cos co mozna porownac to profesjonalnego wykonania...w tym przypadku zostales sprowadzony na ziemie :-)
Jak to sie odbywa??Stworz cos swojego,podsun gronie znajomych,wrzuc w siec,poczekaj na opinie a pozniej mysl o pieniadzach z tego :-) co z tego jesli Ci sie podoba skoro dla wiekszosci moze to byc tak jak wpsomnialem "lucyna ze skaju i grupa diamenty..." :-) Jesli opinie beda pozytywne to zglaszasz sie do wytworni ze swoimi wymodzonymi hiciorami i modlisz sie zeby im sie spodobalo :-)
Na ejay to każdy kto ma pojęcie o muzie, stworzy coś co pewno hitem nazwie Ja też potrafie stworzyć muzyke lubie filmową ale brak zainteresowania takim czymś zwykle zlecenia dostają ci znani co to taneczną muze najpierw robili i to za friko . W każdym fachu musisz swoje odpękać.
hehe widzę ze Pan ma duże mniemanie o sobie a jeśli jesteś naprawdę taki dobry to wyślij swoje utwory do http://www.jplanet.info/ powiem tylko ze to nie jest takie proste jak by mogło sie wydawać Max Farenhide zapewne znawcy muzyki Hands Up go znają z wielu utworów i ten człowiek dopiero w 3 roku swojej kariery zaczynał zarabiać dobrą kasę z tego.Weź takze pod uwagę ze jest dużo nie odkrytych talentów sam osobiście znam wieku:) no ale możesz zrobić tak jak "DJ REMO" wystarczy tylko mieć kasę a zrobisz jeszcze większą
A można prosić jakieś próbki Twoich możliwości?
Jeśli się spodoba, to kto wie ;)
sorry panowie ale rozumie ze pytacie o próbki właściciela tematu?
no moge wam dac jakies probki do oceny,ale dopiero za jakis czas,bo ostatno robilem format c:.musze zainstalowac programy i zrobie jaką nute.to dawajcie namiary.Znajomi mówią, ze powninienem cos z tym zrobic bo fajne utwory robie,a malo kto tak umie.Wysle tez demo do dj promotion,a czy do jplsnet tez mozna swoje dema wysylac bo na stronie nic nie pisze.Ale moje pytanie nadal jest nie rozwiazane.Chce wiedziec ile mozna zarobic,i jak w ogole to wyglada.
Po pierwsze nie ustaliliśmy czy naprawdę cos umiesz Po drugie nie wiemy czy to jest dobry pomysł , ty zreszta tez nie wiesz NO BO SAM PYTASZ O TO Wiec z pomyjami nie przesadzaj , to raczej była mała zawartość nocniczka A ze nie jestes tak głupi na jakiego wygladasz to własnie tamat który poruszyłes Można go uogólnić ,,czy na biznesie można w ogóle zarobic „ tak bym ja go sformułował Odnośnie muzyki : Elvis, Bitelsi , ACDS , zarobili Miller i ,,Majteczki w kropeczki” – tez Grajkowie w przejsciach podziemnych zarabiaja ponoc do 150zł dziennie Ty mimo ze tworzysz od 15 roku życia to przez cały rok ,,tworzenia „ nie masz pojęcia czy na tym można zarobic Popróbuj jeszcze rok , dwa , no może z 50 lat jeszcze a potem będziesz wiedział
Ja czekam na jakieś demo ,tez sie tym zajmuje ,ale hobbistycznie raczej .
za jakis czas?? stary jeszcze kilka postow wczesniej deklarowales sie ze utwor pokroju "the drill" jestes w stanie zrobic w okolo dwie godziny,policzmy instalke windowsa 2h,instalke programow i ogarniecie tego wszystkiego to niech bedzie 12godzin lacznie z zapasem wiec dzialaj a nie krecisz teraz :-)
oj mylisz sie,pierwsze musze zdobyc fruity loops xxl,oryginal kosztuje kilka,albo kilkanascie stowek.Ale jakos go sciagne z neta.No i jeszcze nero,WaveLab, jakies kompersorki,limitery.Problem bedzie z samplami,mialem ich kilkaset,ale musialem zrobic format,mialem ze sto trojanow.hehe. W ogole to stowrzenie melodi,basu,perkusji itp to trwa dosyc krotko,ale wsadzenie tego wszystkiego do sekwencera,dopracowanie,efekty,kompresja itp to juz troche trwa,a ja jestem bardzo zapracowany.Musialbym miec z 20 godz czasu,bo jak tworze to nie moge odejsc od kompa.Ale sie zrobi.
Korzystasz z darmowych sampli?
Jaką muzykę chcesz tworzyć? Jakiś konkretny gatunek, może coś ambitnego? Na pytanie czy da się żyć z muzyki... spójrz na Wiśniewskiego, Dode i sam znasz odpowiedź.. trzeba jednak mieć siłę przebicia i stawiać na tanie dziadostwo a nie ambitną muzykę... Pozdro
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Produkcja muzuki": - Produkcja tv - cnc a produkcja. - Produkcja - Produkcja opału - Produkcja e-książek
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|