witam
Mam pomysl na biznes, zwiazany z produkcja obrazow, a dokladniej chodzi mi o zbieranie z internetu gotowych zdjec (w zwiazku z tym mam pytanie: czy byloby to legalne?) i drukowanie ich na specjalnym papierze lub płótnie, na duzej drukarce, pozniej ewentualne obramowanie ich lub oszklenie. Produkcja ta odbywalaby sie w podziemiach mojego domu. Mieszkam w nieduzym miescie ok. 32 tys. mieszkancow, wiec nie mam pojecia, czy taki interes mialby sens. Myslalam o stworzeniu katalogu z konkretnymi obrazami, w celu reklamy i przedstawianiu ofert np. chdzac po sklepach artystycznych, z pamiatkami, sklepach meblowych (typu IKEA), rowniez wysylac oferty przez Internet, takze za granice. Jezeli kogos zainteresuje jakis obraz, wtedy wysyla mi numer zamowienia, nastepnie ja drukuje go i wysylam do klienta.
Nie mam orientacji w cenach tuszy do duzej drukarki czy tez szkla, rowniez nie wiem jak napisac biznes plan i czy moj pomysl ma rece i nogi, poniewaz to bylby moj pierwszy biznes. Wiem tylko ze taki obraz kosztuje w granicach 59zl-340zl(w zaleznosci od wielkosci i faktury, na ktorej obraz jest zrobiony).
Prosze o szczere wypowiedzi i pomoc, najlepiej osob zorientowanych w temacie
Dziekuje i pozdrawiam