|
Produkcja okien PCV |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam, interesuje mnie co jest potrzebne do uruchomienia linii montażowej okien PCV, jakie są ceny materiałów i ew jakie jest zysk na takiej produkcji, co prawda firm tego rodzaju jest już dosyć dużo na rynku ale wydaje mi się że zbyt na tego rodzaju produkcje będzie o ile będzie dobra cena dla klienta
Dobra cena? Czyli niska? - juz nie te czasy. Przez ostatnie lata firmy okienne szalaly z cenami, sprzedawaly odchudzony chlam. Wiekszosc zaliczyla plajte. Dobra cena = dobra ilość - dobra ilość = dobry sprzęt. Linie do produkcji pcv, mozesz kupic juz za 25-30tys. Ale nie oszukujmy sie, z takmi maszynami, szalu nie zrobisz.. Ceny materialow? Zalezy co chcesz robic? Mozna robic okna i okna:P Z dobrych profili i okuc, lub z totalnego odpadu. Z tego i z tego wyjdzie okno;) Co do zbytu.. Okna to nie cegły;P Ich na rynku nie brakuje.. Rynek ciezki, zawsze pozostaje eksport, taka produkcja z ludzmi z transportem to spora inwestycja. W detal nie masz sie co bawic bo nie wyzyjesz z tego. Taka jest moja opinia. Ale sam pewnie wiesz, ze roznie bywa;] Ja bym polecal jednak produkcje Alu!
hmm, zależy czy zaproponujesz coś nowego, bo obecni producenci rzeczywiście mają nieskie ceny. Niektórzy z nich mają za to problemi z fachowcami (pewna firma ze Śląska) którzy np. wyjechali sobie grupą do Irlandii jakiś czas temu
:D także to zdanie podsumowywuje wszystko. m.in Fakro jako okna dachowe bardzo dobrze się wypromowało i teraz dużo sprzedają, pomimo że zaczynali w miejscu gdzie stolarzy było w ... (dużo), no ale się udało. Czy chcesz być podobnym do innych, czy zrobić coś nowego
|
|