|
Produkcja papierosów |
Produkcja papierosów
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam. Interesuje mnie produkcja papierosów. Wiem, że to wymaga dużego nakładu pieniężnego. Jeżeli ktoś wie mógłby mi powiedziec jakie maszyny trzeba zakupic. Jakie są miesięczne wydatki na sprowadzenie tytoniu, bibułki, produkcji filtra. Pozdrawiam
domichalek, chyba nie wiesz na co chcesz się porwac. Pogrzebałem trochę w necie i wynikło z tego to,że na rozpoczęcie produkcji potrzebujesz około 3 milionów EURO. jak masz tyle to szukam dalej
KRZYCHO skad masz te informacje? mozesz podac jakies zrodla? dzieki z gory
wydaje mi sie żeby z takim czymś ruszyc to trzeba miec troche kasy takim czymś zajmują się przecież wielkie koncerny
To sie nazywa bariera wejścia na rynek. Coś czuje ze zalegalizowanie takiego biznesu oprócz kasy na koncesje z pewnością pochłonie Ci sporo zdrowia w załatwianiu zezwoleń itp..
Powodzenia, do odważnych świat należy
domichalek, info z netu łatwo znalezc
witam wszystkich , czy ktos moze wie gdzie moge zakupic maszyne do produkcji papierosow. byl bym wdzieczny. mwwini@interia.eu
W sumie bez dobrego dostawcy tytoniu nie ma o czym myśleć :) .Z tego co gdzieś oglądałem paczka papierosów jest sprzedawana od producenta po 50 groszy ,reszta to podatki ,akcyzy itp. itd.
Wg. mnie ten pomysł jest z góry skazany na przegraną. Rynek papierosów jest to typowy oligopol i szanse na przebicie się na nim są minimalne.
Zadaj sobie podstawowe pytania: kto będzie kupował twoje papierosy?, jak będziesz w stanie przy bardzo małej produkcji (w porównaniu do wielkich marek) dostać dobre ceny na tytoń, bibułki, itd.
Masz szansę się przebić z papierosami o ile na paczce bedzie atrakcyjna cena, obecnie poniżej 5 zł. Ludzie kupujac papierosy obecnie zwracają uwagę głównie na cenę i często gęsto się słyszy prosze mi dać to co najtańsze. Wiem co mówię bo sam pracuję jako przedstawiciel dla jednego z koncernów.Ktoś zrobił trochę zamieszania i sprowadził papierosy (chyba z niemiec)które na paczce miały 4 zł z czymś, nazywają sie Mohawk Lub podobnie (u nas krażyły dowcipy ze tytoń do nich był chyba zamiatany z odpadów z podłogi ) ale mniejsza z tym, papierosy się przyjęły właśnie ze względu na cenę. Musiałbyś sie zorientówać jak jest z naliczaniem akcyzy , poniewaz za niedługo najtanszy papieros ma kosztować ok 9zł
Witam, Chciałbym się dowiedzieć coś ciekawego. Czy na allegro można sprzedawać papierosy swoich wyrobów ??
Jaki bym miał zarobek na tym ? 0,5kg tytoniu za 50 zł kupować - (gotowy tytoń do palenia) Filter ? Bibułka? No i tyle, maszynka do robienia 9 zł xD Byłby taki pomysł ? Myślałem żeby papierosa sprzedawać na allegro po 30gr Moja paczka miała by od razu 50 Papierosów:D to by było 50 x 30 - 1500 (150 zł) Nie wiem ile by mnie to wyszło produkcja takich 50 fajek ? Ile zrobie fajek na paczce tytoniu 0,5kg Proszę o odpowiedź czy to by weszło. A jak to jest nielegalne sprzedawanie na allegro to proszę o zaknięcie i usunięcie temaciku.
Bardzo ciekawy temacik :) sam jestem ciekaw :)
Akcyza !!!
Akcyza + koszty wysyłki!!!
Kto ci kupi fajki z przesyłka np. 7zł.+ cena fajek?? Jak najtańsze fajki kosztują 7-8zł?
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|