|
Produkcja pelletu oplacalne? - strona 4 |
Produkcja pelletu oplacalne?
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
I co temat umarł??? Przeciez biomasa to temat na topie????
widocznie tak,odezwij sie jankez
A co powiecie na produkcję pelletu bezposrednio z drzewa zakupionego z Leśnictwa. Rębak, rozdrabniacz młotkowy i suszenie. Drzewo jest dostępne wszędzie i każdej ilości. Cena 1t mokrego drewna to zdecydowanie poniżej 250zł. Suszenie i rozdrabnianie, prasowanie 100zł do 1t. Czy przy kosztach 400zł/t jest sens wytwarzać pellet dębowy. brzozowy i sprzedawać w małym/srednim detalu?
no tak ale jaka jest cena u lesnika za mp?z tego co wiem to co rejon to inne ceny...
Ostatni post z wątku:
Brzoza 73zł mp, waga 400 kg, czyli po przesuszen iuż, na tonę pelletu trzeba myslę 3mp z kawałkiem, coś koło 250zł. Do tego zapewne drobne gałęzie "gratis" przy sprzątaniu, dla nas przydatne jak najbardziej.
wiesz wyczytalem gdzies ze za galezie w krakowie chca 8zl mp to i tak dosc ok.ciekawe jak jest z galezmi na polnocy polski...
Witam
Od niedawna interesuje sie tym tematem. Caly proces wytwarzania pelletu jest dosc dlugi, wiec zastanawia mnie czy moze lepiej bedzie jesli skupie sie tylko na pozyskiwaniu surowca, zakup rebaka, mlynkow i dostarczanie trociny do producentow? Bylby ktos chetny do wspolpracy? Pozdrawiam
mysle ze na trociny znajdziesz napewno zbyt i to na luzie.wazna jest tylko cena,pamietaj ze pazerny 2 razy traci...
Wiem, ze z pazernoscia daleko nie zajde. Jak narazie szukam pomyslu, zeby zarobic chocby te 1k miesiecznie uczciwie pracujac, wiec chyba nie jestem taki pazerny, zwlaszcza ze mam troche oszczednosci do zainwestowania. Pozdrawiam
Witam! Szukając pomysłu na biznes trafiłem na to forum i zainteresował mnie temat produkcji pelletu bądź brykietu. Przeglądając różne strony internetowe doszedłem do wniosku, że jest to dochodowy biznes z perspektywą rozwoju. Szukam osób, które mają/miały styczność z taką działalnościa i przybliżyłyby mi temat oraz odpowiedziały na kilka pytań(proces produkcji, sprawy urzędowe, itp.). Odpowiedzi proszę kierować na forum lub PW.
szukam osob kto mi odpowie na moje pytania?????!!!!!stary co ty piszez??a gdzie prosze itp...tak to bedziesz szukal do usranej smierci odpowiedzi na twoje pytania.i jeszcze to....odpowiedzi prosze wysylac na pw hahaha dobre szefie!
Po pierwsze: kolego tomi1979 poćwicz czytanie ze zrozumieniem. Napisałem osoby które mają/miały styczność z tą działalnością, a ty jak sam napisałeś jeszcze nie otworzyłeś firmy więc mój post nie był skierowany do ciebie i nie możesz mi pomóc tylko zaśmiecasz forum takimi odpowiedziami. Napisałem też na forum lub na PW(zależy jak kto woli, poczytaj jeszcze trochę posty innych)
Po drugie: naucz się cytować. Po trzecie: i najważniejsze, jeśli chcesz uczyć kultury innych sam się nią wykaż bo inaczej nikt cię nie będzie traktował poważnie (zwłaszcza w biznesie).
Witam , jestem nowy na forum. interesuje mnie produkcja pellet ale nie wiem czy muszę zakładać firmę lub działalność gospodarczą w tym celu?? Obecnie starałem się o dofinansowanie z UE na rozwój Młodych Rolników i muszę teraz opłacać KRUS przez minimum 3 lata a a z tego co wiem to ustawa KRUS pozwala otworzyć działalność gospodarczą po upływie 3 lat opłacania składek.
szkoda mi czasu na pisanie z toba.a ucz to ty lepiej swoje dzieci a nie ludzi na forum....
wszyscy panowie piszecie o produkcji peletu z trocin a jak sie zapatrujecie na producje ze slomy
Sprawdź również podobne tematy:
- Produkcja pelletu
- Produkcja pelletu - Produkcja pelletu ze zboża (gospodarstwo) - Produkcja pelletu/brykietu- własne nieruchomości. - Czy to oplacalne?? - Garmażerka czy oplacalne - Rolletic - czy to jest oplacalne?? - Otwarcie hurtowni obuwia oplacalne??? - Jak zarobic pieniadze, co jest oplacalne? Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|