|
Produkcja pierogów, pójdą? |
Produkcja pierogów, pójdą?
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
kto wie coś na temat produkcji pierogów pod katem przepisów oraz strat i zysków,męcze ten temat i uważam że produkcja 150 kilo dziennie wraz ze zbytem to dość dochodowy biznes,uwzględniając stałych odbiorców
Witam. Co do przepisów to chyba wygórowanych nie ma tylko trzeba spelniac wymogi sanitarne.Na temat zyskow czy strat to zbytnio ci nie pomoge. Jak bedziesz robił dobre pierogi to napewno bedziesz mial zbyt i znajdziesz stalych odbiorcow. Mozesz tez w czasie przedswiatecznym robic uszaka itp.Moj brat pracowal w takiej firmie co robi takie rzeczy i nawet duzo tego robia i nie zle na tym nie wychodza. Jak chcesz to pogadam z nim i dowiem sie cos na ten temat. Jak cos zapraszam na priw. pozdrawiam
Na wszystkim można zarobić ;)) na takich pierogach także, przypomina mi się historia młodzieńca, który zaczął produkować dżemu w domu, teraz ma bardzo dużą firmę. Pomalutku małymi kroczkami a można wyjść na swoje ;)
pozdrawiam.
znajomy odbiera gotowe pierogi od producenta i dostarcza odbiorcą.......do tego bigos, ryby sałatki...sporo tego. bardzo dobrze mu to idzie . sredni zarobek dla niego z pierogów to około 7-8zł na kilogramie w detalu bo ma stoisko w markecie ;-)
dziękuje za orzymane odpowiedzi i prosze o dalsze
Z dżemem słyszałem historie w mediach, trzeba przyznać ze gość ma łeb do interesów.
Mogl zakonczyc na zaopatrywaniu kilku drobnych dostawców, a zaopatruje krajowe hipermarkety, ma duża firme produkcyna itd ;)
No a ile tak na prawdę można zarobić na tych pierogach?
Wie ktos może?
PONAWIAM PYTANIE
mam możliwość wynajęcia kuchni w szkole za małe pieniądze około 300 zł miesięcznie z odbiorem sanepidu, myślałem o zatrudnieniu 2-3 kobiet aby wykonywały (lepiły) pierogi w nocy a z rana rozwózka po sklepach barach itp. Mam pytanie jaki jest koszt wykonania 1 kg pierogów ruskich i w jakiej cenie można to sprzedać do wspomnianych barów i sklepów ( jaki zysk na 1 kg) Może juz ktoś to liczył? Proszę o odpowiedzi
Sprawdzałeś zbyt, konkurencję ? Skąd jesteś ? Lokal z odbiorem za 300 - to dobra cena. Tylko czy to muszą być pierogi ? Wg mnie pełno tego na rynku.
No właśnie jeszcze nic nie sprawdzałem na rynku jakie są ceny i o to właśnie pytałem jestem z Rzeszowa dokładnie z okolic.
A jeżeli nie pierogi to co?
Ja tez jestem z podkarpacia i znam jedna firme z Lezajska, ktora produkuje pierogi i nie tylko, swego czasu radzila sobie bardzo dobrze bo zatrudniala nawet przedstawicieli handlowych i miala kilka wlasnych punktow. Teraz jestem za granica wiec nie wiem jak jest z nia dalej
Dzwoniłem po firmach produkujących pierogi i cena za ruskie za 1 kg to około 12 zł, natomiast w hipermarketach od 10-12 zł/kg (ale to na pewno sama chemia w tych pierogach).
Ja chciał bym produkować wieczorem lub w nocy i rozwozić od rana po barach i domach. Jak myslicie ile można kg sprzedac dziennie?
Witam. To na poczatek musisz pojezdzic i sie podowiadywc ile kto by chcial tych pierogow. U mnie w miejscowosci tez roba piergi i oni dzienie ok 1000 kg wyrabiaja.I roba to domowymi sposobami
Ciekawy temacik,ale chyba trzeba mieć jakąś maszyne do robienia ciasta,i jak ,ręcznie je kleić?czy są jakieś maszyny?ruskie pierogi są the best?a może je mrozić,pakować i do sklepów!
Ja kupuję ruskie za 8zł/kg z mięsem 10zł/kg . Pójdą jak będziesz miał dobre w dobrej cenie. No i zawsze powinny smakować tak samo
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Produkcja pierogów, pójdą?": - Produkcja pierogów - Produkcja pierogów, krokietów etc. - maszyna do pierogow - maszyny do pierogow - pomysł na produkcję pierogów
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
|
|