|
Produkcja płynu do spryskiwaczy |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
przyszedl mi do glowy ostatnio pamysl aby produkowac płyn do spryskiwaczy zimowy. technologicznie nie jest to chyba trudne, problem natomias jest z okresleniem składu takiego płynu wiec trzeba by bylo zaangazowac w to chyba jakiegos chemika no i trzeba by zrobic dla tego plyny jakies atesty np. PZH . CO na ten temat sadzicie ??
skład takiego płynu to substancje powierzchniowo czynne ( z tego co wiem według wymagań unijnych wszelkie środki myjące muszą posiadać nie mniej niż 5% substancji powierzchniowo czynnych), spirytus przemysłowy, woda destylowana. Nie trzeba być chemikiem żeby ustalić odpowiednie proporcje. Co do atestów to nie wiem czy tak jak w przypadku płynów do mycia naczyń potrzebna jest ocena PZH.
Towar jest chodliwy i produkcja pewnie opłacalna, ale żeby produkować na dużą skalę trzeba stworzyć linię z prawdziwego zdarzenia, choć zawsze można na początku kupić mały zbiornik i mieć mini rozlewnie.
Mini rozlewnia jest bez sensu, na takich płynach jest tak mała marża że nie da się wyżeć z małych ilości, trzeba kupić dużo pojemników w których ten płyn będzie rozprowadzany - 1l., 2l., 5l. dużo wody i resztę składników potrzebnych na wytworzenie. wiec najpierw trzeba by się zorientowac o dokładny skład, zrobic kilkadziesiat litrów na próbe, ustalic cene hurtową, stworzyć jakaś nazwe i estetyczną nalepke, potem pojeżdzić po najwiekszych hurtowniach i dużych sklepach motoryzacyjnych, i zaoferowac , jesli produkt im się spodoba i bedzie lepsza cena od tej w jakiej kupuja taki produkt od"konkurencji" to raczej zamówią. Tylko to nie bedzie zamówienie typu 500 -1000 litrów. Jeśli zamówi to duza ogólnopolska hurtownia to będzie to np 50tys litrów, stać sie na kupienie produktów na taką ilosć, i sprzedanie to hurtowni na odroczony termin płatności od 60-120 dni????
Za duża konkurencja. Wyprodukujesz tani płyn - będzie słaby (chodzi mi o zapach i właściwości), zrobisz dobry płyn - będzie droższy. Tak jak kolega Abartech napisał musisz się liczyć z tym że za gotówkę tego nie sprzedasz, musisz dać termin płatności. To są dodatkowe koszty utrzymania przedsiębiorstwa na które stać duże firmy a nie początkującego producenta który musi kupić jeszcze linie produkcyjną. Zastanów się dobrze i sprawdź oferty konkurencji.
Ile miało by to kosztować bo jak 1 zł taniej niż firmowy to ja dziękuje>
Witam,
Chce produkowac plyn do spryskiwaczy oraz chlodnic czy ktos wie z czego dokladnie sklada sie taki plyn. Jakie maszyny sa potzrebne o uruchomienia produkcji? oraz czy wogole sie to oplaca? dzieki za odpowiedzi
Boze drogii.... o czym wy piszecie...
jaka linia produkcyjna? wystarcza 2 mauzery, jeden z mieszalnikiem i nic poza tym. Oplacalnosc na takich płynach jak np do spryskiwaczy jest bardzooooo duza... nie bede podawał skladnikow bo nie chce sobie robic konkurencji ale taka jest prawda:) Sprzedaje srednio w miesiacu ok 5 tys sztuk karnistrow 5l. o mniejszych nie pisze... ale tak jak pisalem u mnie to wyglada ze mam jeden mauzer z mieszalnikiem, pompa pompuje gotowy plyn do 2 mauzera, gdzie jest zawor, zlewa sie to do karnistra i oto cala filozofia pozdro...
witam.
Jak był potrzebował maszyn rozlewniczych to mogę ci pomoc.Zapraszam na priv
zalezy mi na tym zeby poznac sklad (co musze kupic, zeby wyprodukowac plyn do spryskiwaczy lub do chlodnic) z gory bardzo dziekuje za informacje
Musisz chyba kupić glikol, z tego co wiem to są problemy żeby go kupić (chyba). Zastanów sie nad tym czy chcesz sam produkować, może warto poszukać firmy która robi taki płyn i z nimi sie dogadać że chcesz kupić i byś tylko swoje naklejki kleił i rozprowadzał. Może to lepszy pomysł bo nie inwestujesz swojej kasy bo u producenta dostaniesz termin płatności odroczony. Jakbyś szukał producenta daj znać na PW to może się dogadamy.
Do Junge czy Pan jest producentem takich płynów do spryskiwaczy i chłodnic jeżeli tak to proszę o konkretną ofertę dotyczącą współpracy lub dystrybucji. Prosze o ofertę na PW
Pozdrawiam
Witam, jezeli ktos jest zainteresowany plynem do spryskiwaczy(zimowy jak i letni) prosze o wiadomosc, cena naprawde niska, szybka realizacja, mozliwosc transportu na terenie calej PL.
|
|