Mam taki pomysł na dodatkowy pieniądz w mojej firmie. Pomyślałem o produkcji przyczep towarowych może nie na skale hurtowa ale powiedzmy zrobić przyczepę i ją sprzedać potem znowu zrobić itd. Działalność mam musiał bym dopisać tylko PDK ale to nie problem chyba 60 zeta to kosztuje. Bardziej zastanawia mnie czy to miało by sens. Przyczepę mam jedna i z niej wziął bym wszytki potrzebne wymiary itp. z reszta widziałem w internecie że można zakupić praktycznie wszytko, znalazłem też hurtownie z którą można by się na pewno jakoś dogada. Narzędzia potrzebne wszytki mam i miejsce też.
Bardziej zastanawia mnie czy to ma sens, pracy niby wiele nie potrzeba tylko jak to wygląda prawnie co potem trzeba zrobić żeby ja zarejestrować jako SAM przegląd czy co tam jeszcze trzeba.
Z tego co liczyłem to koszt przykładowej przyczepy wyniósł by mnie około 2000pln(cena samych materiałów brutto) a w sprzedaży podobne wymiarami są około 3500-4000. Robocizny nie liczę bo robił bym to sam.
co o tym myślicie i czy ktoś wie co trzeba zrobić po zbudowaniu by ja zarejestrować?