|
Produkcja roletek materiałowych - strona 5 |
Produkcja roletek materiałowych
• Strona 5 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Również mam pytanie czy ktos podjał się tego typu biznesu >?>?
Ktos zabrał sie za produkcję tych rolet ?? Jak wygląda sprawa u takiej osoby tzn. jak interes się kręci ???
Ten kto rozkręcił interes z roletkami pewnie już tu nie zagląda...
witam
pobieżnie przeczytałem te kilka stron chętnych ludzi do działania w branży i mogę wam dać kilka dobrych rad ale na początek trochę o mnie: działam na rynku przysłon od 7 lat zaczynałem od produkcji rolet w kasecie z prowadnicami ponieważ systemy do nich można kupić bardzo tanio a tkaniny nie trzeba było kupować na belki tylko na kupony czyli mb, działałem tak pierwszy rok, niestety okazało się, że takie rolety można kupić dosłownie na każdym rogu, w markecie u okniarzy nawet w małych sklepach bydowlanych marża była tak mała że oczywiście można zarobić ale na ilości a duża produkcja jest możliwa przy stałych klientach, których zdobycie jest bardzo ciężkie ponieważ duże firmy sprzedają je po bardzo niskich cenach. nie nadmieniłem, że przed rozpoczęciem działąlności procowałem 5 lat na produkcji przysłon postanowiłem coś zmienić i zabrałem się za plisy, i działam do dzis, zaopatrujemy firmy w kraju i za granicą sprzedajemy wyrób gotowy i komponenty potrzebne do produkcji się rozpisałem co do dobrych rad, gorąco polecam działania w naszej branży, czy dobrym kierunkiem na początku jest produkcja rolet, moim zdaniem nie czy plis i innych przysłon, też nie na dobry początek proponuję zająć się tylko sprzedażą i montażem, ponieważ na produkcję nie macie rynku zbytu, z kolei produkowanie na własne potrzeby też nie ma większego sensu, ten czas lepiej poświęcić na maksymalnym poszerzeniu oferty we wszystkie możliwe produkty z branży oraz na promowaniu firmy czyli dotarcie do jak największej ilości klientów detalicznych Po pół, roku lub może po dwóch latach macie już stałą sprzedaż przychodzi czas na produkcję znacie już potencjalną konkurencję z okolic i znacie również producentów i oczywiście macie rozeznanie na co jest największy popyt w waszym rejonie wasza konkurencja staje sie potencjalnym klientem a do sprzedaży detalicznej dochodzi jeszcze sprzedaż hurtowa dla firm takich jak WY. należy poświęcić trochę czasy na znalezieniu dobrych dostawców,którzy po pierwsze mają dobry towar, oczywiście na stanie bo z tym różnie bywa i czy ich polityka nie polega na tym, że was będą zaopatrywać w system a równolegle będą konkurować z wami u waszych klientów reasumując: gorąco polecam wszytkim, którzy lubią pracować od rana do wieczora nie pytajcie czy wam wyjdzie tylko ile czasu potrzebujecie na osiągnięcie celu czy można na tym zarobić?, oczywiście, ile?, to zależy od was możecie działać sami wtedy przy naprawdę ciężkiej pracy zarobicie 3-8 może 10 tyś/miesiąc jak chcecie więcej to trzeba zwiększać zatrudnienie pozdrawiam wszystkich chętnych do działania DAREK
Ja również witam , nie wiem czy,jestem w odpowiedniej rubryce ale spróbuję. Mieszkam w sąsiednim kraju ,prowadzę montaż i sprzedaż okien.Poszukuję solidnego producenta zaciemnień okiennych,mam zamiar stworzyć stronę internetową na zasadzie sklepu.Szukam producenta z szeroką gamą produktów związanych z zaciemnieniem okien jak i moskitier itp.Bardzo proszę o kontakt osób lub ofertę produktów z poważaniem, Roman.
Witam , nie wiem czy,jestem w odpowiedniej rubryce ale spróbuję. Mieszkam w sąsiednim kraju ,prowadzę montaż i sprzedaż okien.Poszukuję solidnego producenta zaciemnień okiennych,mam zamiar stworzyć stronę internetową na zasadzie sklepu.Szukam producenta z szeroką gamą produktów związanych z zaciemnieniem okien jak i moskitier itp.Bardzo proszę o kontakt osób lub ofertę produktów z poważaniem, Roman.
Podłączam się, chciał bym zacząć sprzedaż i montaż na początek rolet, szukam dostawcy który zapewni mi dobry produkt w dobrej cenie.
Pozd Mariusz K czaczaa mallpa gazeta krropka pl
Witam,
właśnie rozpoczynam działalność gospodarczą sprzedaż systemów zaciemniających ( rolety, plisy, żaluzje itp) oraz produkcja moskitier jakich kodów PKD powinienem użyć?
Kupię używany stół do rolet.
Kupię używany stół do rolet.
Ciekawy jestem jak Wam idzie ten biznes związany z produkcją rolet. Kiedyś się tym interesowałem. Praktycznie można zacząć produkcję garażową, ale czy taka produkcja może być konkurencyjna?
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Produkcja roletek materiałowych - strona 5": - SPRZEDAM PRODUKCJE ROLETEK MATERIAŁOWYCH - Produkcja rolet materiałowych - Sprzedaż roletek, żaluzji itd. - system sprzedaży - sprzedaż i montaż rolet materiałowych, żaluzji - sprzedam zestaw maszyn do produkcji rolet materiałowych
• Strona 5 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|
|