|
Produkcja siatki ogrodzeniowej |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Czesc. Mam do Was pytanie? W jaki sposob sprzedajecie siatke? Wynajeliscie jakis sklep? Macie samochod dostawczy,zeby dowieżć do klienta? Bo ja tak wlasne mysle zrobic. Wynajać sklep,kupic poldka trucka.Czy wy w sprzedazy macie takze drut naciagawy,slupki,sruby,plaskowniki. Porzadna firma powinna miec. Chce tak to zrobic. Tylko nie wiem czy zarobie na na utrzymanie tego wszystkiego. Planujemy ze starej, recznej maszyny do siatki zrobic automat.Moze jest tu ktos kto sie na tym zna. Mamy problem przedewszystkim,ze jak to zrobic jak nozyce utną drut, to siatka automatycznie przesuwa sie do gory tak,zeby nastepny drut sie nawinął?na wiadomosci czekam na priv. A moze jest ktos,kto za jakąś kase pomógłby nam zrobic automat.
moge podac namiary na producenta automatow siatkarskich, ktoremu wykonuje naredzia do tych maszyn. moj nr. 513 326 039
No ale on chyba bierze ze 20 tys. Nie sadze, ze udzielilby mi jakis rad.
no raczej nie. maszyna kosztuje 25 tys. ale jest super z tego co slysze od klientow
Nie wiem czy łatwo wejść na ten rynek, jest taka firma z Radomska, która wygrywa większość przetargów. Ceny są opłakanie niskie - z tego co pamiętam to sprzedają to za ok. 3zł mb siatki 200/16/22. Może się to opłacać jak się będzie robić niesamowite ilości ale pewnie i tak na poczatku będzie strasznie ciężko. Leśnictwa kupują od tego, który da niższą cenę i niestety zawsze jest ktoś kto zaoferuje o pare groszy mniej. Pozdrawiam
Z przetargami to jest tak:
Dajesz cene, jest dobra i dla nich i dla ciebie. To oni cyk 30 km siatki za 2-3 tygodnie, no to ty cyk dzwonisz kupić drut, a tu 20% drożej niż przetarg wygrywałeś. Dokładasz albo płacisz karę ?! 3.00 zł to już nie teraz, może pół roku temu tak.
NOWE OGŁOSZENIE PO KOREKCIE Cena PROMOCYJNA CENA TYLKO DO KOŃCA 15 LIPCA -SPRZEDAJĘ TYLKO CAŁOŚĆ !!! - 12 500 zł BRUTTO Z VAT !!!
Na tej transakcji nic nie zarabiam, a nawet w 100 % nie odzyskuję swoich pieniędzy. Maszynę przywiozłem z miejscowości 300 km ode mnie i musiałem wszystko przerobić po swojemu. Zdradzę też kilka tajników w produkcji siatki. Zdjęcia siatki, maszyny na e-mail. Sprzedam !!! Maszyna do siatki kpl. stół 2 podajniki drutu, tuleje fi 20 fi 30 fi 55 fi 60 fi 70 - tuleja 60 - 300 zł nowa kilka dni pracowała - przygotowana do powlekanego, Siatka 1,5 m z drutu 2,5 mm - 50 mb kilka gratis, bez Faktury !!! = 600 zł( ew. dodamy do innej pozycji) maszyna może być bez faktury - 3000 zł , jeśli z fakturą to + VAT - 3660 zł z drutu 2,8 mm - 230 mb = warte 4028 zł z drutu 3,0 mm - 50 mb kilka gratis = 898zł z drutu2,0/3,1 mm - 145 mb = 1984 zł drut powlekany 2,0/3,2 ok. 170 kg = 882 zł Naciągi ocynkowane do siatki 100 mm - ok. 47 szt.- 125 zł Naciągi ocynkowane do siatki 120 mm - ok. 49 szt. - 189 zł Likwidacja produkcji, będziemy teraz sie zajmować budowlanką i importem z chin Firma zmienia profil na handlowo- budowlany, a PKD wcześniej już takie miała Siatka głownie robiona na własne potrzeby i na sprzedaż. Cena od dzisiejszego dnia uległa zmianie, gdyż magazyn siatki powlekanej uległ powiększeniu i jest jej już 145 m Do maszyny dodam kontakty na drut ocynkowany w tej chwili po 2,05 zł netto i 3,65 zł netto ocynk. Podlaskie - okolice Białegostoku POZDRAWIAM !!!
NOWE OGŁOSZENIE PO KOREKCIE Cena PROMOCYJNA CENA TYLKO DO KOŃCA 30 LIPCA -SPRZEDAJĘ TYLKO CAŁOŚĆ !!!- 11 111 zł BRUTTO Z VAT !!!
Na tej transakcji nic nie zarabiam, a nawet w 100 % nie odzyskuję swoich pieniędzy. Maszynę przywiozłem z miejscowości 300 km ode mnie i musiałem wszystko przerobić po swojemu. Zdradzę też kilka tajników w produkcji siatki. Zdjęcia siatki, maszyny na e-mail. Sprzedam !!! Maszyna do siatki kpl. stół 2 podajniki drutu, tuleje fi 20 fi 30 fi 55 fi 60 fi 70 - tuleja 60 - 300 zł nowa kilka dni pracowała - przygotowana do powlekanego, Siatka 1,5 m z drutu 2,5 mm - 40 mb kilka gratis maszyna+ maszt+stół do siatki z zwijaniem własnego pomysłu cena z VAT z drutu 2,8 mm - 230 mb z drutu 3,0 mm - 20 mb kilka gratis z drutu 2,0/3,1 mm - ok. 230 mb Naciągi ocynkowane do siatki 100 mm - ok. 47 szt. Naciągi ocynkowane do siatki 120 mm - ok. 49 szt. Likwidacja produkcji, będziemy teraz sie zajmować budowlanką i importem z chin Firma zmienia profil na handlowo- budowlany, a PKD wcześniej już takie miała Siatka głownie robiona na własne potrzeby i na sprzedaż. Do maszyny dodam kontakty na drut ocynkowany w tej chwili po 2,05 zł netto i 3,65 zł netto ocynk. Podlaskie - okolice Białegostoku TANIEJ NIE MOGĘ ZE WZGLĘDU NA US POZDRAWIAM !!!
Zapraszam na aukcję - sprzedaż całości firmy maszyna+siatka+osprzęt.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=402414570
kupiłem maszynę z Łodzi teraz potrzebuję kontaktu na tani drut do produkcji siatki ogrodzeniowej
potrzebuję namiary na słupki ogrodzeniowe i akcesoria do siatki
Wg mnie produkcja siatki ogrodzeniowej z uwagi na niski koszt rozpoczęcia działalności napotyka silną konkurencję na rynku.
Z mojego doświadczenia wynika, że na początku warto: - postawić szyldy ogłoszeniowe np na drogach dojazdowych do działek letniskowych lub osiedli domków jednorodzinnych, przy ruchliwych ulicach - wzbogacić ofertę o bramy, słupki ogrodzeniowe, napinacze - może nawiązać kontakty z składami budowlanymi - oferować montaż siatki ogrodzeniowej (betonowanie słupków, naciąganie siatki itd)
Jak wy prowadzicie swoje firmy?macie sklepy,auto dostawcze,sprzedajeci slupki i takie tam?Piszcie
|
|