|
Produkcja skarpet - strona 3 |
Produkcja skarpet
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam.Czy produkcja skarpet jest opłacalna??Czy lepiej handlować tylko nimi?Napiszcie coś więc jeśli jesteście w tym temacie.
ja tez wlasnie zastanawiam sie nad produkcja skarpet ale nie wiem czy to dobry pomysł.Napiszcie co sie zmienilo u Was po czasie..
rozpocznij od próby sprzedaży. Możesz próbować sprzedać towar pod własną marką, zlecając produkcję na zewnątrz. Policz, jaką zyskowność może mieć producent. Załóż, że ma ją wówczas, gdy ma pełne obłożenie produkcji, wszystkie maszyny w ruchu itp. Z praktycznych porad: - poniżej 6-8 maszyn nie warto się nad tym zastanawiać (brak optymalnego obciążenia wykańczalni, dziewiarzy, nie mówiąc o majstrze/mechaniku) - tańsze maszyny są zazwyczaj już wiekowe. Nowsze - wciąż liczą się najbardziej włoscy producenci, po krótkim zachwycie koreańskimi, producenci skarpet i rajstop wracają do maszyn włoskich. Są części, jest serwis. - produkcja ilości sprężonego powietrza. Albo dostarczanego centralnie (w lokalizacji, w której będzie prowadzona produkcja) albo musisz postawić sprężarkownie. - sporo miejsca zajmuje wykańczalnia (szycie, formowanie, brakowanie i pakowanie) - weź to pod uwagę... jak coś, to pytaj. Pozdr., RM
wracajac do tematu to powiem tyle:
jestem dziewiarzem i pracuje przy produkcji rajstop i skarpet juz dłuzszy czas. Odradzam otwarcie takiego biznesu osobom które sie na tym nie znaja : 1. nauka obsługi maszyny w stopniu podstawowym wynosi ok 3 tygoni. Sam sie raczej tego nikt nie nauczy. 2. obowiazkowo potrzrebny jest własny mechanik który bedzie wszystkiego dogladał. bez niego ani rusz. 3. do takiej produkcji mysle ze na poczatek powinno wystarczyc min. 4 maszyny dziewiarskie + dodatkowe do szycia, formowania i pakowania. 4. maszyny musza chodzic 24h/dobe/ 5-6dni wiec potrzeba przynajmniej 3 dziewiarzy, których tez trzebabedzie wyszkolic bo raczej na ulicy nikogo takiego nie znajdziemy. kto wie, moze za 2 lata gdy podłapie troche tajników mechaniki to sam sie zajme takim biznesem :)
dziękuję za wiadomość.Nadal sie nad tym zastanawiam ale innych pomysłów mi nie brak...najgorsze zeby dostac tego "kopa" na start..
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Produkcja skarpet - strona 3": - produkcja skarpet czy czapek - Produkcja dobrej jakości skarpet - Produkcja Skarpet jest opłacalna? - hurtownia bielizny skarpet - Hurtownia rajstop i skarpet
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
|
|