|
Produkcja skarpet |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Chciałem zapytać jaka jest opłacalność produkcji skarpet na specjalnych maszynach. Dodam że wydajność takiej maszyny to ok. 800 par na 8 godz. Czy istnieje możliwość wzięcia takiej maszyny w leasing,jakie warunki trzeba spełnić. Gdzie szukać materiałów do produkcji.
Ja to dzis jestem do wszystkiego nastawiony sceptycznie. Kupuje w Carrefourzwe dwie pary w miesiacu po dwa złote. Mam swiadomośc, że niektórzy kupuja po 0,5 pary w przeliczeniu na m-c. Uważam, ze średnia sprzedaz na 1 mieszkańca to 4 pary rocznie. Tych (dorosłych) mieszkańców jest ok. 12 mln. Więc przelicz sobie, o ile potrafisz przescignąć Chińczyków.
Co jaki czas kupujesz telewizor. A jadnak PHILIPSOWI się to opłaci. A z tego co wiem skarpetki produkowane w Chinach są to tzw. jednorazówki. A reszta robiona jest w Polsce.
Nie można być takim pesymistą.
Panie Kinomaniak! niezle muszą Ci śmierdzieć i być opłakaneTwoje skarpetki jeśli ty w ciągu roku kupujesz tylko 4 szt.
[ Dodano: Pon Mar 20, 2006 3:12 am ] Może chcesz pohandlowac skarpetkami adidas, nike, puma w ładnych trójpakach? na początek wystarczyłoby Ci zdecydowanie 3 tyś. a nawet mniej. Ja w okresie letnio wiosennym z samego handlu obnośnego skarpetami mam średnio 3 tyś. miesięcznie. Zaóważ! wystarczy w miesiącu sprzedać 300 paczek, a co to za problem jak w jednym miasteczku można pozbyć się 20-40 PACZEK dziennie ( ok. 5-6 godz pracy) to jest średnio 30szt. zakładając że na taki handel wybierzesz się 12 - 15 razy w miesiącu, to sprzedajesz ok. 430 paczek i zarabiasz ok. 4 tyś zł, koszty paliwa ok. 500zł i jak wezmiesz powiedzmy sobię pracownika do naganiania klienta po sklepach, kwiaciarniach, warsztatach, spółdzielniach, zakładach pracy, hurtowniach itd.. dasz mu ok. 800 zł to twoja wypłatka za 3 dni pracy w tygodniu będzie wynosić 2,7 tyś. a to całkiem niezły wynik zakładając że ponadto możesz szukać sobie zbytu w sklepikach, bazarach, giełdach, znajomych Przycinając na paczce 1 zł i sprzedając ich jednorazowo 80szt. masz dodatkowe 80 zł Co w rezultacie może dać Ci przychód ok. 3,5- 4 tyś. łącznie z detalem. Wiem że jest to mozliwe bo od pewnego czasu zajmuję się takim handlem, praca wymaga pewnej mobilizacji i niemałego zaangażowania sie w taki interesik ale po kilku miesiącach można sobie tak udogodnic warunki pracy że znajdzie sie czas na przyjemności, odpoczynek i oczywiście na wydatkowanie kasy :-) Nie czujesz się na siłach rozkrecić w NIEDŁUGIM czasie interes gdzie musiałbyś sprzedawać ok. 400 paczek dziennie? by zarabiać ok. 4 tyś. TO MOŻESZ SOBIE POWIEDZIEĆ ŻE JESTEŚ SŁABY LUB LUDZIE NIE MAJA KASY, ALBO ZE SĄ WIEŚNIAKAMI I NIE NOSZĄ ORGINALNYCH SKARPETEK NIKE.. NOI OCZYWIŚCIE NIE BĘDZIESZ ZARABIAL 4 TYŚ. DUŻY WYBÓR ! rodzaje: damskie, męskie normalne, stopki grube, cieńkie Rozmiary : 35-38; 39-42; 43-46 kolory: białe, czarne, siwe, mieszane, kolorowe -- Rózne wzory modele!!!!! Skarpetki pochodzą ze Szwecji, wystawiam faktury! zaineresowanych prosze o kontakt mail brando21@o2.pl
Czy nikt nic nie wie na ten temat? Czy jest to taki dobry interes że nie chcecie żebym wam robił konkurencję.
Raczejn ie chodzi o to, że będziesz dla nas konkurencją, produkcja skarpet to biznesz niszowy na temat, którego wiedzą cokolwiek nieliczni, którzy interesowali się tym tematem tutaj widocznie takich nie ma. Każdy z użytkowników chętnie odpisuje na wątki ale jeśli się nic nie wie to chyba lepiej nie pisać wcale niż pisać bzdury prawda?
Obiecuje, że jeśli dowiem się czegoś o produkcji skarpet to napisze, pozdrawiam;]
Ja jóż nieco wiem. Koszty maszyn. Sposób produkcji. Ale zaczynam się zastanawiać gdzie sprzedać taką ilość skarpet. Minimum 800 par na zmianę 8godz. taka jest wydajność maszyn.
Jezeli chcesz sprzedawac naprawde powazne ilosci to najlepszym rozwiazaniem jest nawiazanie kontaktow handlowych z sieciami (Carrefour, Auchan etc.). Jedyne co musisz zrobic to przebic cenowo towar, kt. sprowadzaja z Chin...bo skarpetki na pewno maja z Chin czy innego panstwa w tamtym rejonie. Sprobuj oszacowac swoje koszty wyprodukowania skarpet, skonstruuj fajna oferte postaraj sie nawiazac kontakt z konkretna odpowiedzialna za kontakty z dostawcami osoba w sieci...i nie dawaj za wygrana...bo z cala pewnoscia bedzie ciezko sie wbic. Ale niestety przy tak waskim asortymencie duze sieci handlowe to twoje jedyne rozwiazanie.
Wez brando sie przymknij, nie pier ;) Jak slysze te teksty chodzimieszkow to mi sie dzwiga. Ta zarabiajcie te Wasze 3 tysiaki miesiecznie tylko ze nie wciagajcie w te bzdury innych ;)
Co do skarpet "orginalnych" z najwiekszego jarmarku w europie :) to jest to nie do konca legalne. W polsce nie mozna sprzedawac rzeczy nike adidas bez licencji, zreszta na pewno wiele osob czytajacych ten temat wie o tym. Zycze powodzenia w handlu.
Przypadkiem wpadłem na ten temat jast on nieco stary ale jeżeli jeszcze myślisz o tym powaznie to mam kilka uwag:
Jestem kierownikiem produkcji w zakładzie produkującym skarpety i zapewniam cię , że nie ma maszym o wydajosci 800 par/8h. srednia wydajność maszyny do produkcji skarpet waha się od 40 do 100 par na 8h. Dane jakie posiadasz wyczytałeś pewnie w jakimś folderze reklamowym firmy produkującej maszynt dziewiarskie. Koszt nowej maszyny jest astronomiczny ponieważ koszuje ona w zależności od producenta od 50000 w górę, pozatym to nie wszystko skarpetę po wyprodukowaniu trzeba poddać obróbce, która będzie wymagała kolejnych maszyn (czytaj dodatkowe koszty) Tak więc posiadając jedną maszynę przelicz sbie produkcję i zyski za niej zakladając że na parze zarobisz od 1 do 2 złotych i sam zobaczysz kiedy maszyna się splaci. Co do polskich dużych zakładów nieprawdą jest że nie radzą sobie z konkurencjią z Chin, podkreślam dużych bo małe dawno juz upadły lub weszły w tzw szarą strefę, natomiast duże zaklady to przeważnie zakłady powstałe w wyniku uwłaszczenia dawnych firm pańtwowych, radzą sobie całkiem nieźle. ale ich start był w innych czasach. Jeżeli chcesz drążyć temat służe pomocą
dlaczego ten temat umarl
moze ktos posiada jakie nowinki na ten temat co do oplacalnosci jakies dane
|
|