czy moze ktos mi opisac jaki jest proces technologiczny produkcji styropianu oraz cos na temat wymogow i moze cos wiecej o czy nie wiem
dziekuje za wszelkie info
|
produkcja styropianu |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
czy moze ktos mi opisac jaki jest proces technologiczny produkcji styropianu oraz cos na temat wymogow i moze cos wiecej o czy nie wiem
dziekuje za wszelkie info
koziołek z takimi pytaniami to do Pacanowa musisz sie udać a tak na serio to jest to wszedzie dokładnie opisane wystarczy tylko chcieć, to jest biznes dla ludzi z duza kasa (mln)
po pierwsze wypraszam sobie tego typo spostrzezenia a po drugie jak nie chcesz to nie pisz moze ja chce miec podane na tacy i po trzecie skad wiesz jaka kasa ja operuje moze to tylko 1 zl a moze tylko 1 milion
a tak pozatym to pozdrawiam
Proces technologiczny nie jest skomplikowany. Styropian powstaje ze spienionego EPS. DO jego spienienia używa się pary. Generalnie jedna wtryskarka, maszyna do produkcji styropianu z form kosztuje w granicach 200000 euro. W Polsce jest już jednak kilka poważnych zakładów zajmujących się produkcją styro. np. Knauf, HSV, Boryszew, itd. Moj ojciec ma firme, ktora produkuje formy do eps, wiec co nieco sie orientuję. Jeżeli ktoś chciałby wyłożyć 70 % z 5 mln które trzeba wyłożyć na taką firmę to możemy się dogadać. mail: medley@op.pl
|
|