Witam,
Mam możliwość zakupu kompletnej linii do produkcji styropianu.
Czy może ktoś jest zorientowany w temcie i skrobnie coś na temat opłacalności, zbytu, ewentualnych schodów.
Pozdrawiam
kontakt na priv: gg 4778863
|
Produkcja styropianu? |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam,
Mam możliwość zakupu kompletnej linii do produkcji styropianu. Czy może ktoś jest zorientowany w temcie i skrobnie coś na temat opłacalności, zbytu, ewentualnych schodów. Pozdrawiam kontakt na priv: gg 4778863
Schody może nie ale płyty do ociepleń się dobrze sprzedają, choć samo wyprodukowanie mało da gdyż potrzebujemy dobrego i sprawnego działu marketingu. Własna flota samochodowa też by się przydała, dobry dostęp do surowca (Austria lub Niemcy) jest równie ważny.
Powiem tak, mam 24 tonowa ciężarówke,- troche duza ładownosc jak na styropian ,pewnie lepsze byly by megi, ale na poczatek tez dobre,
3 busy do 3,5 tony, z tego 1 plandekowiec, 1 kontener izoterna, 1 blaszak. Flota jest, potrzebny zbyt. Może ktoś chciałby podjąć się współpracy w poszukiwaniu klientów?
Najlepiej klientów szuka się poprzez przedstawicieli handlowych. Jak twój styropian będzie miał atesty i dobrą cenę to przedstawiciele wypchną go sporo. Jeden na jedno duże lub dwa małe województwa powinien wystarczyć. Można podebrać handlowców od innych firm (normalna praktyka).
Jak bedzie mial atesty i dobra cene to masz we mnie pierwszego stałego odbiorcę :)
a ja chetnie podejme sie wspoplracy jezeli chodzi o rozprowadzenie!
Najwazniejsze wszystkie dokumenty oraz cena!!
Jaki koszt jest około otwarcia takiego interesu. Załóżmy ze mamy hale do produkcji flotę pojazdów. Potrzebujemy surowca na start maszyn pozwoleń ... ile to będzie kosztować
ok 1,5 mln pln
w jakim miescie to bedziesz produkowal?
nie chcialbym zdradzac narazie na forum gdzie, to nie jest w tej chwili najistotniejsze.
Pozdrawiam ps. na priv wyjasnie zainteresowanym
Prawdopodobnie nie kupisz surowca,jedynym producentem w Polsce jest Oświęcim.Mają stałych klientów i nowym nie sprzedają.Poza tym produkcja płyt już 10 lat temu była mało opłacalna.
no coz, dostep do poliestyrenu tez mam
Pracowałem w firmie produkującej wyroby ze styropianu.Nasza firma sprzedala linię do produkcji płyt budowlanych bo był to wyrób nierentowny.Prawdopodobnie masz mżliwość zakupu lini z tego samego powodu.Piszesz że masz surowiec to dobrze ale jest kwestia od kogo i za ile go będziesz kupował.Jeżeli masz tani surowiec z Oświęcimia to jeszcze pół biedy ale jak kupisz od BASF-a to po prostu twój wyrób nie będzie konkurencyjny i nikt go nie kupi.Zdecydowanie odradzam produkcję płyt.Ze styropianu opłaca się produkować inne wyroby np kasetony,opakowania itp.
|
|