czy ktoś wie ile może kosztować linia do jego produkcji jakie surowce itp.
spoko dzięki za infor.
|
Produkcja styropianu |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
czy ktoś wie ile może kosztować linia do jego produkcji jakie surowce itp.
spoko dzięki za infor.
Na allegro sie znajduje używana za 450tys zł Wydajnośc 100 - 150 m3/zmiane.
dzięki zaraz sprawdzam
a drugie tyle pewnie trzeba utopić w rozruch itp. koszta początkowe
Oby tylko drugie tyle:) Wiadomo hala + magazyn + zakup surowca na początek. do tego normy do spełnienia
Witam.
Tez byłem zainteresowany produkcja styropianu tylko nie myślałem że koszty są aż tak duże. Dostałem właśnie ofertę pewnej firmy. Kompletna nowa linia o wydajności 20m3/h kosztuje 1mln 374tyś zł wraz z montażem i przeszkoleniem załogi. Do tego trzeba doliczyć koszty działki, budynków no i sam polistyren kosztuje na taką linię 4tys zł dziennie. Do porównania linia o wydajności największej czyli 70m3/h kosztuje 2mln 400tyś i zużywa polistyrenu za 10tyś (przy pracy na 3 zmiany) Trzeba także zakupić parę ciężarówek które będą rozwozić towar. Sumuje się to wszystko na całkiem duża sumkę, a wymieniłem tylko największe wydatki. No ale za taka kasę mamy firmę która praktycznie robi wszystko sama. Do obsługi potrzeba tylko 8 pracowników. Pozdrawiam i życzę powodzenia.
8 zadowolonych ludzi z perspektywiczną zapłatą????????????????????????????
powodzenia i co bedziecie tam robić same tafle styropianowe to nie bedziecie zadną konkurencją na rynku to było dobre parę lat temu jeszcze raz powodzenia ale szkoda naprawdę takiej kasy na taki biznes
|
|