|
Produkcja surówek |
Produkcja surówek
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam!Ile kosztowałoby otworzenie firmy która zajmowałaby się produkcją surówek i sałatek?Wiem ze mnóstwo wymogów od sanepidu trzeba spełnić.Myślicie ze warto w to jeszcze wchodzić?
bardzo dobry pomysł z sałatkami widze na przykladzie kolegi ze trafil w 10 tke , ale on jeszcze robi kanapki , zaopatruje w nie naprawde duze firmy ma stałych odbiorcow b dobrze mu idzie
W mojej okolicy działa 3potentatów w tej branży każdy z nich ma dzienny przerób 4tony surówek... jest to bardzo opłacalny biznes lecz koszty są spore choc nie aż takie jak w przypadku branży mięsnej więc jesli masz odpowiednia sume i chęci to się za to bierz bez zastanawiania sie bo ważny jest czas wejścia na rynek im wczesniej tym lepiej.
Szanowni Koledzy a zbyt macie?Jak zamierzacie wejść na PSD,hurtownie,sieci?Biznes nie polega na wyprodukowaniu czegoś ale na skutecznym sprzedaniu.Jak ochłoniecie to weźcie w dłoń kalkulator .
jest tak jak mówisz ale jęzeli w promieniu 40km nie ma takij firmy to to się opłaca sprzedawać na rynku lokalnym tj. 40-60km dzienny zbyt wystarczy na opłacenie wszystkiego i życie na poziomie...
Witam! Też zainteresował mnie ten biznes.Jestem zielony w tym temacie dlatego w związku z powyższym mam pytanie: czy z kwotą 30tys mógłbym rozpocząć taka produkcje, czy raczej mogę zapomnieć??
I jak to w ogóle prosperuje, jakie maszyny, urządzenia itp.
Przyglądam się temu forum i czasami aż niedowierzam w to co czytam.Ambicje,ambicjami ale..:
1.Jak zamierzacie zapewnić sobie stałe dostawy surowców do produkcji? 2.Jaki macie plan dotyczący sprzedaży i promocji? 3.Czy znacie wymagania stawiane zakładom produkcyjnym?(sanepid,wymagania dot. budynków). 4.Jak zamierzacie dostarczać towar do sklepów. 5.Ilu pracowników chcecie zatrudnić? To tylko kilka podstawowych pytań.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Produkcja surówek": - produkcja surówek - Produkcja tv - cnc a produkcja. - Produkcja - Produkcja opału
• Strona 1 z 1
|
|