Witam,jak sadzicie, czy bylby to dobry interes? Mam pewne doswiadczenie w produkcji czesci samochodowych z laminatu. Nie wiem jednak jak robi sie wanny akrylowe. Czy tak samo jak "zwykły" laminat?
dzieki
|
Produkcja wanien akrylowych |
Produkcja wanien akrylowych
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam,jak sadzicie, czy bylby to dobry interes? Mam pewne doswiadczenie w produkcji czesci samochodowych z laminatu. Nie wiem jednak jak robi sie wanny akrylowe. Czy tak samo jak "zwykły" laminat?
dzieki
Witam, interes byłby i to niezły przy założeniu ze masz możliwości lokalowe i techniczne ale jest jeden problem - nie rozróżniasz akrylu od laminatu. Chcesz się dowiedzieć więcej o tym, napisz to cos podyskutujemy (pracowalem kilka lat w fabryce wanien akrylowych wiec wydaje mi się że sporo wiem). Pzdr
idv skoro masz doświadczenie to dogadajcie się na priv. W mojej okolicy Bella produkuje kaski i dodatkowo wanny. Skoro taka firma to robi to coś w trawie piszczy. Niestety tylko pensje u nich skromne. Wiesz co ? Wanny to ja widziałem w sprzedaży na bazarkach w bezpośredniej sprzedaży , bezpośrednio z Żuka , nawet schodziły.
Laminat może być rożny - zależnie od użytej żywicy, również akrylowy.
O ile widziałem tafle akrylu produkuje się inaczej -owszem z żywicy. Jednak problem leży w tym że wiele osób myli akryl z pospolitymi laminatami poliestrowymi stosowanymi np do produkcji spojlerów samochodowych. Prawda jest taka że wyprodukowanie tafli akrylowej nadającej się do przetworzenia potem na wannę w warunkach garażowych jest nie możliwe.
Zgadzam się. Jak ktoś bardzo chce, to może „bawić się” w laminat poliestrowy - na kopycie i potem lakier akrylowy. Tylko kto za to zapłaci. To było dobre w czasach mojej młodości - tak robiliśmy deski windsurfingowe, a nawet łódki. Ale wtedy kopyto służy do przygotowania formy, w której układa się laminat. Tą technologię stosuje się nadal do łodzi - ale do wanien ??? Bez sensu.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Produkcja wanien akrylowych": - Poszukuję importerów kocy akrylowych z chin - Produkcja tv - cnc a produkcja. - Produkcja - Produkcja opału
• Strona 1 z 1
|
|