|
Produkcja Wódki |
Produkcja Wódki
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Mam pytanie jaki i ile kosztowałyby pozwolenia na otwarcie produkcji alkocholu wysoko procentowego? Chodzi mi konkretnie o wódkę ale w grę wchodziłyby równierz drinki oraz prawdopodobnie tanie wino. Wodke produkuję sam dla własnych potrzeb w domu i jest baaardzo dobra smakuje moim znajomym z tym ze nie wiem jaki jest koszt spraw formalnych nie obchodzi mnie koszt sprzetu it itd tylko same sprawy Prawne oraz wszelkie wymogi jesli ktos cos wie proszę o napisanie w skrucie konkretów o którcyh napisałem. Dla wszystko wiedzących tak nie mam zielonego pojęcia o tym interesie poza tym ze robie dobra wodke!!
robisz samogon a nie wódkę, już policja cię namierza hehe
Oj nie bardzo wierzę abyś miał tyle kasy na wszystkie koncesje, pozwolenia oraz łapówki jakie trzeba by dać aby uzyskać prawo do grania na takim elitarnym rynku. Dlaczego nie wierzę?
Bo gdybyś miał tyle kasy, to obracałbyś się w odpowiednich kręgach i zapytał bezpośrednio osób za to odpowiedzialnych, bo wiedziałbyś którzy to są, zamiast tutaj na forum
całkowita racja, ale ten post daje do myślenia. Czy nie można byłoby produkować na legalu wódkę w skali mikro. Przemęczyć się i załatwić wszystkie pozwolenia i zorganizować normalną wytwórnię tyle że w skali 1:50 w porównaniu ze zwykłą fabryką. Zamówić w niedużej hucie szkła butelki wg. własnego zastrzeżonego wzoru, zastrzeżoną naklejkę z kolejnymi numerami butelek, zapakować to w drewniane skrzyneczki z certyfikatem umieszczonym w środku, który opisywałby iż jest to najwyższej jakości trunek itp,itd Tylko co na to sanepid! ;) pyzdro
Alkochol na własne potrzeby możesz produkować ile tylko zapragniesz, nie możasz tylko tego sprzeać, a jeśli to robisz o musisz odprowadzić podatek akcyzoway i VAT.Były projekty by pozwolić ustawowo na produkcję alkocholu w skali mikro np. Śliwowicy Łackiej ale rozeszło sie po kościach i po wyborach zaponiano o tym.
To jest biznes, w którym musisz się dzielić z innymi potrzebującymi a tych jest sporo. Tak tylko skojarzyło mi się bo ostatnio oglądałem premiera bodajże występował w Katowicach i mówił coś, że lepsze są przepisy tylko nie wiem jak on to ujął chyba "niedoprecyzowane" niż jak miało by ich być za dużo. No więc mamy "niedoprecyzowane" przepisy a urzędnik ma zawsze rację chyba o to chodzi, przynajmniej ja tak to rozumiem a to oznacza dla przedsiębiorcy, że będzie miał kłopoty.
36. Opłata skarbowa za dokonanie wpisu do rejestru działalności regulowanej:
2) podmiotu wykonującego działalność w zakresie: a) wyrobu alkoholu etylowego 11.610 zł b) wyrobu alkoholu etylowego, w przypadku gdy przedsiębiorca zadeklaruje roczną wielkość produkcji do 10.000 litrów 100 % alkoholu 1.005 zł c) oczyszczania alkoholu etylowego 11.610 zł d) skażania alkoholu etylowego 11.610 zł e) odwadniania alkoholu etylowego jeżeli treścią wpisu jest więcej niż jeden rodzaj działalności, opłatę skarbową pobiera się od każdego z nich 11.610 zł 3) podmiotu wykonującego działalność w zakresie wytwarzania wyrobów tytoniowych 11.610 zł 4) podmiotu wykonującego działalność w zakresie: a) wyrobu napojów spirytusowych 11.610 zł b) rozlewu napojów spirytusowych 11.610 zł c) wyrobu lub rozlewu napojów spirytusowych, w przypadku gdy przedsiębiorca zadeklaruje roczną wielkość produkcji do 10.000 litrów 100 % alkoholu jeżeli treścią wpisu jest więcej niż jeden rodzaj działalności, opłatę skarbową pobiera się od każdego z nich reszta pod tym adresem: http://www.money.pl/podatki/oplaty_skarbowe/
otóz nie dam moze link aby uniknąc stresujacej dyskusji http://209.85.229.132/search?q=cache:GS ... clnk&gl=pl
Minimalne zamówienie unikatowej wzoru szklanego to kolego co najmniej "20 piecyków", czyli około 1 000 000 sztuk;)zwykła butelka to myślę że by się huta znalazł co by 50 000 sztuk wyprodukowała ;) a raczej sprzedała czyjś wzór ;) lepiej zainwestować w etykietki, tu unikatowy wzór możesz dostac od kilkudziesięciu tysięcy;)
no z tymi butelkami może racja ale jeżeli człowiek sam by zaprojektował naklejkę i dał tylko do druku to nie zakosztowałoby to tak dużo
No to strzel sobie kielonka ZAMIAST a nie OPRÓCZ wypisywania dyrdymałów na forum...
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Produkcja Wódki": - export wódki i piwa do UK - sprzedam wyrób regionalny / trunki / smakowe wódki - Produkcja tv - cnc a produkcja. - Produkcja
• Strona 1 z 1
|
|