|
Produkcje wyswietlaczy LED |
Produkcje wyswietlaczy LED
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam. Od kilku miesiecy chodzi mi po glowie pomysl na wlasny biznes i chyba jest coraz blizszy realizacji. Chodzi mi o produkcje wyswietlaczy LED. Takich np.jak te: http://www.data-display.com/datadis-new ... =19&lng=pl . Jednak niestety brak mi technologii, mam powierzchnie na ktorej by to mozna bylo wytwarzac, z organizacja tez by nie bylo problemu. Jestem pewien duzych zyskow. Ma ktos moze jakies artykuly na ten temat?
Moze spruboj jeszcze rozszerzyć swoją ofertę o inne systemy ledowe o ile się na tym znasz np.podłogi ledowe czy systemy do wizualizacji ekrany ledowe ,ja korzystam z usług takich firm dostarczaja mi takie systemy na organizowane ewenty jak i innym agencja artystycznym a koszt wyporzyczenia czegos takiego to czasem pare tysiecy zlotych ,tak samo robimy za niedlugo kolejna instalacje stałą w lokalu mianowicie podloge ledową na parkiecie ,oni to wszystko własnie tworza sami a taki parkiet czy tez staly ekran ledowy to dla odbiorcy koszt w granicach 10000-20000 czyli chyba warto .Pozdrawiam
temat nie jest taki prosty...
chyba lepiej na początek kupić niż samemu zacząć produkować ! maszyna do tworzenia gabinetów jest bardzo droga ! to nie jest lutowanie u Miecia w garażu ! tym bardziej, że osoba, która zakupi owy ekran wyprodukowany przez nas i obłoży go spotami od klientów wymaga gwarancji, że to będzie działać bez awarii ! jeżeli coś siądzie - będzie ponosił duże straty (wynagrodzenie dla klientów - kary) chyba, że myślisz o ściąganiu gotowych gabinetów ! i jedynie składanie takowych na zamówienie...
Jeżeli ktoś jest zainteresowany wytwarzaniem takich paneli , to oferuję pełne wsparcie:
- dokumentację i oprogramowanie oraz rozwiązania mechaniczne (obudowy, fronty) - płytki PCB - ledy i scalaki - automaty do montażu - piece do lutowania Cała technologia jest do wzięcia od zaraz, łącznie z tablicą demonstracyjną :-) Panele ledowe można montować w wersji SMD, ale lepsze są na diodach przewlekanych, co wymaga dużego nakładu pracy ręcznej (chałupnictwo po przyuczeniu). Na początek w temacie możemy dogadać się jeszcze inaczej: ja robię panele a Ty je sprzedajesz i montujesz. W razie pytań podaję mój nr telefonu: 0-606-931-008
Witam, jestem w stanie pomóc, posiadam maszyne cnc, idealnie nadaje sie do np wiercenia masy otworów pod diody, płytki PCB również.
Płytki to się bieże wyłącznie od "chińczyka" - robi dwustronne za 6 zł/dcm2 (w polsce 11-12 zł ).
Oczywiście płytki posiadają już otwory pod diody (lub nie jeżeli SMD).
Ta technolgi jest bardzo prosta i naprwde wystarczy zebys przyjechal do chin na tydzien i wiesz wszytko. Owszem potrzebujesz dobrego inzyniera do wdrozenia produckji ale naprawde nie jest to takie trudne. Wszytko mozesz kupic w China a kabinety w Europie.
Jak bys zoabczyl jak sie robi swietlowki , zaroki czy nawet ekarny led to sie zdziwil, wiem bo widze na codzien Coklowiek potzrebujsz daj znac chetnie pomoge i daj rewelacyjne ceny Peter Calkapeter@gmail.com
w chinach nie ma rzeczy trudnych, w chinach wszystko jest proste, ale ta sama robota w polsce to już nie jest łatwa sprawa, bo wszystko już nie jest takie proste jak mogło się na proste wydawać.
Piorko.
Dla porownaia powiem ze Polsce inzynierowie swoimi osiagneciami bija na glowe kazdy narod w europie i nie tylko. Bylem w fabrykach chipw, Intela w Kalifornii, w fabryce Boshaa Chicago i wielu innych, jak bys zobaczyl jak sie to robi w China to bys sie gleboko zdiwil. Domyslam sie ze nigdy nie byles w fabryce LED, ja bylem w conajmniej 100, od diod poprzez zarowki, tuby, paski itd. 80% to garaz pana Miecia nie obrazajac pana Miecia. Wjekszosc sie skalda z elemntow jak jedne z kolegow powyzej sugeruje, i naprwde nie mas sie czego bac , trzeba jednak brac pod uwage wydajnosc. Pozdrawiam Peter -- Peter Calka LED Holding http://sklep.led-holding.pl/l Best company ever . calkapeter@gmail.com calkapeter@hotmail.com Peter.calka Skype HK 852-69746843 Every day in every way I am better and better.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|