Witam,mieszkam w miasteczku 50-cio tysiecznym. Moj pomysl na dzialalnosc jest nastepujacy.Chodzi o profesjonalne pranie dywanow,czyli klient do mnie dzwoni ja do niego jade,zabieram dywan i w specjalnie przeznaczonym do tego miejscu robie go na blysk.To nie jest takie pranie ze ktos przychodzi do domu z odkurzaczem,myje i po 10 min jest juz "czyste". Moje mycie trwa 2 dni i byloby naprawde skuteczne,po wyschnieciu odwoze dywan osobiscie do klienta. Dodam ze jest mala konkurencja w moim miescie,są to 2 firmy ale dzialalajace bez przyjazdow do klienta(samemu sie dostarcza dywany) . Na poczatek musialbym zainwestowa kilka tys w sprzet do mycia a takze odpowiednio przysposobic pomieszczenie. Klient placilby 7 zl/m2,dodam ze srednio dywan ma ok 6m2 wiec wychodzi ok 40 zl ja 1 dywan. Przy 3 dywanach dziennie wychodzi ok 100 zl .Oczywiscie trzeba odliczyc jeszcze koszty miesieczne takie jak czynsz za lokal,woda a takze srodki do czyszczenia ktore sie zuzywaja. Co o tym myslicie?? Licze na dobre rady
[ Dodano: Pon Paź 02, 2006 2:29 pm ]
Nikt nie ma zadnych spostrzsezen na ten moj pomysl?Moze cos wam do glowy wpadnie..