Od pewnego czasu nosze się z zamiarem otworzenia profesjonalnego salonu kosmetycznego. Lokalizacje, wstępne rozeznanie rynku i konkurencji mam już za sobą. Zakład ma być nastawiony głownie na dermatologie (fotoodmładzanie, trwałe usuwanie owłosienia za pomocą laserów, zamykanie naczyniek itp) oprócz takiego stanowiska planowane są jeszcze trzy również oparte na markowych i małospotykanych aparatach do kosmetyki ciała, zakład ma mieć konsultacje dermatologicznie i komputerowe badanie skóry, dla zwiększenia oferty będzie stanowisko do pielęgnacji paznokci (plus bajery dla sciągniacia klienteli takie jak komputerowe malowanie itp.) pozatym na początek reszta ofert podobna do innych salonów. Po pewnym czasie chce wprowadzić masaże, usługi fryzjerskie, grotę solną i solarium, jednak chce zacząć od salonu kosmetycznego (może warto łączyć już na samym początku i nie czekać na to jak się sprawy potoczą, ale fryzjerów i solari jest wszędzie mnóstwo, a dla mnie ma to być tylko dodatek)
Jeśli jest ktoś kto prowadzi podobny salon lub zna zagadnienia tego tematu, wie jakich (realnych) zysków można się spodziewać i wie na co uważać, to będę wdzięczny za mądre rady, ponieważ nakład finansowy nie jest mały a ja chciałbym uniknąć niepotrzebnych i nieprzyjemnych niespodzianek.