|
Profesjonalny Sklep Komputerowy, Konsole, RTV-SAT z serwisem |
Profesjonalny Sklep Komputerowy, Konsole, RTV-SAT z serwisem
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam od jakiegoś dłuższego czasu napawa mnie myśl otwarcia swojego biznesu. A mianowicie profesjonalnie wyglądający sklep w internecie ładny przejrzysty intuicyjny a nie jak 80% sklepów szablony oscommerce ze wstawionym logo:) A i jak przeglądam takie sklepu to zawsze jest 10-20 odwiedzających:) Oczywiście ze sprzedażą ratalna ale taką że cena dokładnie będzie obliczona ze wszystkimi prowizjami itp bo jak wiadomo są raty 0% a potem okazuje się że i tak trzeba zapłacić więcej. Co do konkurencji to wiadomo na rynku jest duża ale u mnie w mieście jak ide do sklepu to albo czegoś nie ma albo starają się mi wcisnąć towar który jest o 30-40% droższy jak w internecie a i tak ludzie tam kupują. Serwis w opłakanym stanie, bardzo długie naprawy noi obsługa klienta na poziomie zapłać i spadaj. Co sądzicie o podjęciu takiego interesu? Profesjonalny Serwis oraz sklep niedaleko centrum miasta. Ludzie mnie znają bo raz w tygodniu ktoś z czymś do mnie przychodzi i tak działa autoreklama. Oczywiście profesjonalna reklama. Duże ładne ulotki coś takiego jak mediamarkt itp dostarczone do domów, reklama na 2 samochodach noi duzy bilbord u babci przy drodze glownej:) Ceny tansze niz u konkurencji bo np jak widze jak ludzie przeplacaja w komisach o 100 200zl na telefonie to mnie krew zalewa:) Nasz skład informatyk, serwisant rtv-sat, noi webmaster ktory swoje projekty sprzedawal na devaintarcie amerykanom po 200-300 dolarów. Chcialbym jeszcze zorganizowac turniej Tekkena promujący moją markę w jednym z zaprzyjaźnionych lokali gdzie nagrodą główną byłby laptop a wpisowe 10zł oczywiście zniżki do sklepu internetowego, gadzety dla klientów wszystko to aby sie wypromować. Aha i jeszcze DHL servicepoint ponieważ u nas kiepsko z oblsuga kurierska wiec klienci by przychodzili po odbior i nadawanie paczek. Zaznaczam że u nas w mieście nie ma takiego punktu. Proszę o opinie i sugestie pozdrawiam.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Profesjonalny Sklep Komputerowy, Konsole, RTV-SAT z serwisem": - Profesjonalny serwis komputerowy - Poszukuję hurtowni - sprzęt komputerowy, konsole, gry itp. - Sklep motoryzacyjny z serwisem - Sklep rowerowy z serwisem-czy warto? - profesjonalny sklep z prezentami
• Strona 1 z 1
|
|