Czy możecie polecić mi jakiś dobry darmowy program do analizy technicznej?
Pozdrawiam
|
program do analizy technicznej |
|
Strona główna forum
‹ GPW
‹ Giełda Papierów Wartościowych
Autor
Wiadomość
Czy możecie polecić mi jakiś dobry darmowy program do analizy technicznej?
Pozdrawiam
Nie wiem czy dokładnie o to chodzi, ale ja korzystam z tego na stronie tego domu maklerskiego: http://www.bdm.com.pl/?page=ana-tech
Tylko i wylacznie MetaStock. Nie jest wprawdzie darmowy ale jesli dobrze poszukac........Doskonaly program do analizy technicznej. Po zainstalowaniu mozesz scigac dane z sesji z wielu polskich stron a potem tylko ANALIZOWAC ANALIZOWAC i jeszcze raz analizowac. Ale bez odpowiedniej wiedzy program kompletnie ci sie nie przyda. Jezeli chcesz zdobyc wiedze polecam ''Analiza techniczna rynków finansowych'' John Murphy. To swoista biblia AT. Ksiazka obszerna ale bardzo dokladna. Pozdrawiam
Dzięki
Jeszcze napiszcie mi gdzie moge taki program kupić na przykład METASTOCK
drdzej Metastock jest przede wszystkim programem tranzakcyjnym a AT jest dodatkiem pozasesyjnym.Metastock licencje można zakupic tylko w USA koszt to 1000 USD podstawowa wersja do 5000USD za wersje advanced z 5 linijkami tranzakcyjnymi. W sieci są dostępne wersje nieoficjalne rownież i też sie sprawuja a dane sciagasz z bossa.pl nasz tam pliki do niego metafut i metacgl do koni i akcji.
|
|