|
Program do archiwizacj faktur dla sklepu spożywczego |
Program do archiwizacj faktur dla sklepu spożywczego
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Witam. Potrzebuję program do archiwizacji faktur w sklepie spożywczym. Przykładowo mam jakiś towar i chciałbym wyszukać od niego fakturę, wpisuję nazwę i mi wyszukuje. Wiem że programów do fakturowania jest mnóstwo, ale to programy do wystawiania faktur a nie do ich "gromadzenia", a ja faktur nie wystawiam.
Zwykły prorgam z magazynem lub podłączony do kas fiskalnych (pcmarket np)
Chodzi mi o jakiś prosty, niewielki program do księgowania faktur, a ten PC-Market jest bardzo rozbudowanym programem, którego funkcji i tak nie wykorzystam.
A może rodzina Subiekta? np mikroSubiekt. Ja osobiście używam w spożywce Subiekta GT, ma obsługę kas, czytników, sprawdzarek, jednak się przesiadam wkrótce na PC-Market właśnie
W swojej pracy korzystam z programu Small Business.
Napisz lepiej po co Ci taki program, bo nie bardzo rozumiem Twój tok rozumowania. Moim zdaniem potrzebujesz takiego właśnie oprogramowania jak Small Business lub PC Market z opcją elektronicznego wczytywania dokumentów. Załóżmy że masz już taki program. Przychodzi faktura z 10 pozycjami. Czyli ręcznie musisz wklepać co to jest za towar podać jego kod kreskowy i ilość. I robić to po to by sprawdzić z jaką fakturą przyszedł ten towar jest pozbawione sensu i czasochłonne. Przypuszczam, że chcesz robić inwentaryzację roczną tak jak książka pisze , czyli cena zakupu netto wg faktury, co rzeczywiście jest czasochłonne, i ciężko jest grzebać i szukać w fakturach z całego roku. Mimo wszystko polecam Ci przestawienie się na komputeryzację sklepu. Czyli Small Business, Pc Market lub inny + dogadanie się z dostawcami gdyż coraz więcej z nich oferuje faktury przysyłane na mejla. Później robisz tak. Pożyczasz inwentaryzator od znajomego, wczytujesz bazę towarów i robisz inwenturę w parę godzin łącznie z obliczeniem stanu magazynu po cenach zakupu netto. Pozdrawiam
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Program do archiwizacj faktur dla sklepu spożywczego": - Otworzenie sklepu spożywczego na wsi - Rozwój sklepu spożywczego na Wsi - Wyposazenie malego sklepu spozywczego - Promocje na otwarcie sklepu spożywczego - Szukam towaru do sklepu spożywczego
• Strona 1 z 1
|
|