|
Program do księgowości, fakturowanie. Proszę o poradę. |
Program do księgowości, fakturowanie. Proszę o poradę.
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Witam. Tak jak w temacie mam problem z wyborem programu do księgowości. Chodzi mi tu o oryginalny program, który mam kupić, nie ściągnięty z internetu. Moje wymagania co do programu to musi zawierać on książkę przychodów i rozchodów, ewidencje vatowską i wystawianie faktur z bazą danych itd. Nie musi być to wcale jakiś mocno rozbudowany program, posiadam nie wielką firmę transportową i głównie za takie usługi będą faktury. Fajnie byłoby gdyby np na fakturze mógłbym w programie umieścić również logo firmy itp opcje, proszę również o informację czy podane przez was programy podpisują na fakturach jakim programem zostały wykonane bo zależało, by mi na takim, który nie podpisuje żadnych nazw programów. Przy wyborze programu chciałbym się kierować też czy ewentualnie później będę musiał robić jakieś aktualizacje i czy będą one drogie itd. Czekam i dziękuje za wszystkie odpowiedzi.
Spróbuj programów Lefthand, są w miarę tani a przy tym solidni. Sam korzystam z ich oprogramowania.
To wydaje się sensowne rozwiązanie. Na dodatek można przetestować program przed zakupem i sprawdzić czy spełnia oczekiwania. Można też wypróbować Ala - mała księgowość lub jedną z wersji Asseco WAPRO BIZNES. Wersje testowe można ściągnąć z dobreprogramy.pl http://www.dobreprogramy.pl/Firma,Windows,3.html
Wiele takich tematów już było, co do programu Ala jakoś mi się nie widział, polecam programy firmy Insert znajomy mi polecił i jestem zadowolony
Producent Insert ma porządne programy. Firma rodziców pracuje od 15 lat na ich programach, moja również więc polecam lecz to kwestia gustu.
a czy ma ktoś jakiś program bezpłatny? czy właściwie są takowe godne polecenia?
Zastanawiam się nad LeftHand Mała księgowość, ale nie jestem pewien czy to najlepsza opcja. Programy z grupy Insert może i są dobre i dziękuję za rekomendacje, ale stanowczo za drogie :/, biuro rachunkowe itp które musi mieć do pracy takie oprogramowanei może sobie pozwolić na takie kwoty, a u mnie w firmie tylko ja będę z tego korzystał. Co sądzicie o małej ksiegowosci lefthandu?
po co męczyć się i tracić czas na tego typu programy. Lepiej znaleźć dobre biuro rachunkowe które poprowadzi Ci księgi i masz problem z głowy. Teraz w stolicy ceny są naprawdę konkurencyjne a biura oferują różne promocje, np. ostatnio znalazłem taką ofertę - biuro rachunkowe z Warszawy- prowadzenie ksiąg rachunkowych od 199 zł m-c , Pełna usługa księgowa przez pierwsze 2 m-c za 1 zł itd - wystarczy poszukać. Jeszcze jakiś czas temu takie ceny/promocje były nie do pomyślenia a teraz to standard, po co więc takie programy?
Po 5 miesiącach za 200zł ma już 1000zł więc ładny programik, jeśli ma małą firmę i chce to robić sam to spora oszczędność. Póki co pewnie nie zajmuje mu to dużo czasu.
Do tej pory wszystko robiłem w papierowych książkach, faktury też odręcznie, ale od nowego roku chcę skończyć ten rozdział i zacząć prowadzenie księgowości na komputerze. Prowadzę to juz jakiś czas także nie widzę powodu żeby oddać to do biura, chcę sobie tylko ułatwić pracę i tyle :) Nawiązując do tematu miał ktoś styczność z małą księgowością lefthand? Może jakieś + i -?
Po części przyznam Ci rację ponieważ stratę czasu na tego typu program ciężko wycenić ALE z perspektywy małej firmy i tak się ta zabawa z programem bardziej opłaca, bo nie znajdziesz dobrego ksiegowego za 200 pln, trzeba płacić przynajmniej 400 a w takim przypadku kalkulacja jest już całkiem inna. No chyba że się mylę i po prostu nie trafiłem na takiego.
Można znaleźć dobrego księgowego w takiej cenie. W tym przypadku biuro rachunkowe, prowadzą księgi naszej firmie , cena 199 pnl jest ceną promocyjną ale jest. Dla zainteresowanych http://www.partnersc.com/
Ja od dłuższego czasu korzystam z tego oprogramowania, dla mnie wszystko jest ok. Dużym plusem jest pomoc techniczna, gdy używałem MK Rzeczpospolitej z każdym problemem musiałem radzić sobie sam, teraz nie mam takich problemów. Jednak każdy ma swoje potrzeby i może warto zadzwonić do konsultantów i porozmawiać?
Czy ktoś miał jakieś doświadczenia z oprogramowaniem Lefthand? Zastanawiam się nad zakupem tego programu, ale chciałabym poznać też jakieś opnie
Z tego co się orientuję, to nie ma czegoś takiego jak najlepszy program do faktorowania. W niektórych firmach najlepszy będzie program darmowy, w innych płatny. Później przecież dochodzi kwestia konfiguracji z innymi programami, opcje i łatwość obsługi. Jak dla mnie, to zbyt dużo jest możliwości, żeby eksperymentować. Firma zewnętrzna dobierała mi program fakturowy i optymalizowała mi to zdalnie. Ja nie ogarnęłabym tego za 100 lat a oni zrobili to w pół godziny za pół darmo. Polecam więc ich usługi-> pc doc
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Program do księgowości, fakturowanie. Proszę o poradę.": - Program do księgowości - Jaki program do prowadzenia samemu księgowości?! - prosze o porade - 25tys zl prosze o porade - Proszę o wyrozumiałośc i poradę :]
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|