Witam wszystkich
Jakiś czas temu stworzyłem program, który potrafi z Płatnika(tego zusowskiego) wygenerować proste listy płac i karty przychodów pracowników. Na razie program jest przeznaczony dla firm zatrudniających do 20 pracowników. Od samych użytkowników wiem, że pomysł jest dobry, wykonanie też :), ale naciskają mnie na kilka dodatkowych funkcji w programie, a to niestety wymaga trochę czasu.
Na razie program jest darmowy, ale zastanawiam się nad tym czy mógłbym coś z niego wycisnąć? Pomysły mam dwa:
1. "Normalny" program za niską cenę, np. od 30 zeta/rok (obsługujący 1 firmę), do powiedzmy 60 zeta/rok do obsługi więcej firm.
albo:
2. Reklama, tzn. okienko reklamowe w samym programie, które pokazywałoby się na początku i na końcu jego działania. No i może w oknie głównym programu też wygospodarowałbym jakieś miejsce na małą reklamę. Taka reklama mogłaby być np. ściągana z jakiegoś serwera, a więc można by ją aktualizować, kiedy zajdzie taka potrzeba.
Co o tym myślicie? Ma to rację bytu, czy mogę ten pomysł od razu do kosza wyrzucić?
Dodam tylko, że wiązałoby się to z założeniem DG i kupnem softu. Na szczęście nie są to wielkie wydatki i zmieściłbym się w kilku tysiącach. No i jeszcze jakieś normalne www z odpowiednim pozycjonowaniem, no i może jeszcze reklama np. w googlach.
Do tego mam jeszcze kilka podobnych pomysłów, więc opisany wyżej program to tylko początek.
Pozdrawiam i czekam na wszystkie odpowiedzi, nawet te które mnie nie ucieszą.
Seki Software
PS. A kupilibyście program od firmy, która się tak nazywa?