Witam serdeznie wszytskich!!!
Jak widac to moj pierwszy post ;)
Mam pytanie odnosnie tego programu (temat) czy ktos mial stycznosc z tym programem??
Czy moga w nim brac udzial studenci??
|
Program Pierwszy Biznes |
Program Pierwszy Biznes
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Witam serdeznie wszytskich!!!
Jak widac to moj pierwszy post ;) Mam pytanie odnosnie tego programu (temat) czy ktos mial stycznosc z tym programem?? Czy moga w nim brac udzial studenci??
ja rowniez witam!:)
z tego co wiem jezeli nie jestes studentem to masz marne szanse.ja tez otworzyc firme i zamierzam przystapic do tego programu
dzs bylem w pup. i dowiedzialem sie ze jezeli jestem studnetem dziennym to nie moge brac udzialu w tym programie. tylko absolwenci, studenci wieczorowi i zaoczni. i jeszcze jeden warunek to ten ze musisz byc zarejestrowany jako bezrobotny min. 3 miechy :)
Mam nastepujacy problem, chce otworzyc wlasna dzialalnosc ale zupelnie brak mi pomyslu lub moje pomysly sa ciezkie do zrealizowania. Musze zrobic to jak najszybciej bo czas i pieniadze uciekaja, sprawa tym bardziej sie komplikuje ze niedlugo urodzi mi sie coreczka a ja zupelnie nie mam za co Ja utrzymac i wogole brak kasy na co kolwiek. Mam do dyspozycji od 5000 - 10000 zlotych (ale raczej ta dolna granica), miasta w ktorych moge cos zalozyc to Inowroclaw, Torun, Ciechocinek, Bydgoszcz lub okoliczne wszytkie sie roznia wiec od pomyslu zalezy lokalizacja. Pilnie ptrzebuje waszej pomocy!
Prosze o szybka odpowiedz z pomyslami lub dodatkowymi zapytaniami. Przepraszam za bledy, nie lubie uzywac polskich znakow.
Witam,
mimo szczerych checi nic Ci nie doradze, nie powiem Ci ile mozesz zarobic i w jakim czasie, nie powiem Ci ze za 3 lata bedziesz milionerem jezdzacym SUVem itp. Ale jedno Ci powiem - biznesu nie szuka sie od d... strony. Najpierw znajdz klinetow. Jesli znajdziesz ludzi ktorzy czegos potrzebuja, zaspokoj ich potrzeby. To proste. Jak szukac klientow? Na to potrzebny jest osobny watek. Pozdrawiam Jerry
zdiwiłbys się chrznek
ale na swój pierwszy samochód zarobiłem własnie w Inowrocławiu tam przywoziłem towar całymi kojbrami jak jest teraz to nie wiem ,ale podejzewam ze mozna by to samo z powodzeniem powtórzyc zawsze jest tak na rynku ze czegos nie ma gdyby było juz wszystko to ten kto by sie o tym wczesniej dowiedział ,to juz nic by nie robił a ludzie cały czas pracuja ,robia kase czyzby nie wiedzieli ze juz wszystko jest ? poswieć troche czasu na szukanie czego nie ma ,lub co mozesz przywwiesc taniej nie ma prostej recepty ,ale ja na twoim miejscu ruszyłbym do chinczyków i zobaczył co mozna zaiwsc w twoje rejony na pewno sa ludzie którzy handluja juz tym towarem ( jak zawsze ) ale warto spróbowac mówiąc chinczycy ( skrót myslowuy ) mam na mysli wientamców ,chinczyków ,turków z wólki kosowskiej tam sa wszyscy którzy licza sie w imporci niektórzy nawet nie wiedza ze towar jest własnie z wólki wiec nie ma co narzekac na jakośc ,to wcale nie jest badziew
Rozgladam sie ale nic nie wiedze na co jest zapotrzebowanie.
A ocencie takie dzialalnosci: -sklep monopolowy -sklep z art i sprzetem gospodarstwa domowego -sklep z art biurowymi i papierniczymi -sklep z urzadzeniami biurowymi -sklep z chemia budowlana -sklep muzyczny -sklep z chemia gospodarcza -sklep z artykula elektrycznymi -prowadzenie sklepu meblowego jakiejs firmy (np. VOX) -prowadzenie salonu Play Mobile -bar lub pub -sklep internetowy z czyms -sklep z tapetami -reklamy na dlugopisach, breloczkach, zapalniczkach -galeria sztuki
-sklep monopolowy -podobno nie jest możliwe , żeby zbankrutował-klientela w tym kraju cie nie zwiedzie-o ile dajesz na zeszyt
-sklep z chemia budowlana -niezły pomysł,zwłaszcza jeśli chodzi o branże budowlaną i jej rozwój w ostanich 2 latach ! -sklep internetowy z czyms -internet-zajebisty pomysł,niekoniecznie handle,raczej usługi według mnie ,sam miałem niedawno pomysł,ale nie wypalił -http://www.biznesforum.pl/topics17/puste-przebiegi-vt9097.htm -reklamy na dlugopisach, breloczkach, zapalniczkach -kto wie,konkurencja straszliwa,ale przy dobrym przekoaniu klienta ,kto wie? dodał bym pizzerie ,np http://www.dagrasso.pl ,lub inny biznes na zasadzie franczyzy,ale przy tej sumie ,najbardziej realny jest serwic internetowy,lub coś w tym guście... pozdrawiam,życzę powodzenia ,wiem że nie jest łatwo...
Witam! Jestem z Katowic i szukam pomysłu na swój pierwszy biznes. Chciałbym w końcu założyć coś swojego ale szukam pomysłu co to by mogło być? Może macie jakieś pomysły żeby mi pomóc? Bo myślałem o czymś w rodzaju sklepu internetowego ale niestety nie mam znajomości i dojść do hurtowni :( a mam już dość użerania się z przełożonymi.
Czego oczekujesz pisząc 'chce założyć swój pierwszy biznes ale nie wiem jaki". Na forum jest kilkaset topiców ,poogladaj poczytaj , pewnie sam nie wiesz jakiej odpowiedź oczekujesz a najlepiej żeby podano coś na tacy.Po tym co napisałeś możesz jedynie uzyskać odpowiedź typu "sklep" , "zakład" , "stacja"
Dokladnie to: 4523
Działa wam ta strona
Tam powinny być informacje na temat tego programu. Próbuje wejść ale nic mi się nie wyświetla. Czy tylko mi?
Witam
Jestem młodym człowiekiem,studentem.Razem z Ojcem prowadzę firmę Remontowo-Budowlaną, doszły mnie słuchy o dotacjach Unijnych czy też do finansowaniach . Generalnie chodzi mi o to gdzie,i jak moge się starać o pomoc w załatwieniu tych spraw? Czy warto zakładać własny biznes,jakie korzyści,czy może lepiej wejść w spółke z Ojcem i starać się o dotacje? potrzebuje rady kogoś kto ma doświadczenie w tego typu sprawach. Również mam pytanie jak to jest z tym programem przez UP, bo podobno szkolenia trwają 3-4 miesiące potem złożenie biznes planu,wniosku i mogą przeznać środki ale nie muszą?nie ma innej drogi? czy dotacje są takie niskie czy tylko przez UP ? Pozdrawiam i zapraszam na prv
Na co konkretnie potrzebujesz dotacje?
Czytając różne artykuły o różnych ludziach, którzy odnieśli duży sukces w biznesie zarabiając miliony, duża część z nich zaczynała od zera, lub inni mieli to szczęście ze np. ich ojcowie byli w biznesie. Zaczynali od drobnych sprzedaży, zaczynali poprostu od prostego handlu, aby później stać się bogaczami....
I ja mysle ze na początku też bym chciał sie zając handlem jest to o tyle proste teraz ze można to robić przez internet (np. allegro) problem tkwi w tym czym handlować, na co jest największy popyt ludzi kupujących przez internet? Może zastanawialiście się nad tym co można by sprzedawać ?
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|