|
Programy partnerskie początek - strona 3 |
Programy partnerskie początek
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Biznes Forum
‹ Biznes w Internecie
‹ Programy partnerskie
Autor
Wiadomość
Jak dla mnie poza wgryzieniem się w tematykę programów partnerskich trzeba pomyśleć nad tym jak połączyć różne kanały promocji, żeby uzyskać lepszy efekt :)
Nie ma takiej konieczności, żeby zaczynać dopiero jak się postawi i wypromuje serwis. Jest to zajęcie czasochłonne i minie trochę czasu zanim strona będzie dopracowana i dobrze wypozycjonowana. Można zacząć od razu promować produkty PP wykorzystując fora dyskusyjne ( oczywiście jeśli regulamin tego nie zabrania), serwisy społecznościowe, serwisy ogłoszeniowe, komunikatory gg itp. Oczywiście w między czasie trzeba pracować nad stroną lub blogiem. Połączenie wszystkich metod promocji pp daje najlepsze efekty, ale zacząć można nie mając strony. Są osoby, które zarobiły 400 zł. w 15 dni od przystąpienia do pp dając darmowe ogłoszenia.
Nie trzeba nawet posiadać strony internetowej, żeby dołączyć do programu jako wydawca. W zasadzie PP działają również w ramach mediów społecznościowych. zasada jest prosta udostępniasz powierzchnię reklamową lub swoje zaangażowanie np. na forach internetowych. Kwestie zarobku rozstrzygają konkretne zasady, dlatego ważne jest by reklamodawca współgrał z bazą wydawców i to już zadanie sieci afiliacyjnej.
To PROSTE . Jeżeli znasz się np. na elektronice to wybierz "ESCPpartners",to jest godna polecenia firma,która nie tylko sprzedaje elektronikę, ale także e-booki. Jeżeli znasz się na np. na komputerach,biznesie,lub na czymś innym, to promuj książki w "Złotych Myślach" np,albo w "Dobrym e-booku",albo "Best Class",o tym na czym się znasz. Ludzie muszą wiedzieć co kupują, a mając wiedzę dasz im konkretne informacje,ludzie będą bardziej skłonni do zakupu. Adrian Gonet W prywatnej wiadomości zostawiłem Ci link do mojego bloga, jeśli chcesz wiedzieć więcej.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Programy partnerskie początek - strona 3": - programy partnerskie - Dotacja z PUP a programy partnerskie - Czy programy partnerskie to PIRAMIDY? - Programy partnerskie = Sklep WWW - Programy partnerskie- czy ma to sens?
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
|
|