Witam, właściwie, to wiem jaki jest mój pomysł na biznes, chodzi mi tylko o obiektywne opinie. Pomysł jest bardzo prosty,
chodzi o to żeby tworzyć średniozaawansowane programy do obsługi małych zakładów, chodzi generalnie o programy ułatwiające prowadzenie i przejmujące część pracy prowadzącego. Pomysł się sprawdza, ale po stworzeniu 2 programów wyczerpał mi się lokalny rynek i szczerze mówiąc pomysły też. Jeżeli ktoś prowadzi jakikolwiek zakład i chciałby coś uprościć a wie że program który by mu to umożliwił jeszcze nie powstał lub jest bardzo drogi ( wiem, że sporo aplikacji które kupują znajomi do firm, mimo średniego poziomu komplikacji kosztuje naprawdę za dużo jak na małego przedsiębiorcę ) mógłby się podzielić pomysłem, jeżeli będzie dobry, z osobą chętnie nawiązałbym kontakt, a premia za poświęcony na konsultacje czas byłaby kwestią dogadania.
Programy mają w założeniu 2 ważne punkty:
- multiplatformowość ( Czy to linux czy to vista czy nawet Mac program zawsze działa tak samo ),
- niska cena - taka aby małemu przedsiębiorcy opłacało się kupić program i ew. aktualizować go,
Tak więc teraz trzeba jeszcze pomysłów na tego typu programy!
Jak myślicie czy w skali większej jak lokalna ma to szansę wypalić? Czy muszę mieć działalność aby zarejestrować znak i zarezerwować go?
Jeżeli masz konkretny i dobry pomysł to pisz śmiało na priva, zyskamy obaj.