Chciałbym Wam pokazać projekt ulotki (już puszczony do druku).
Co o tym sądzicie?

Pozdrawiam i dziękuję za opinie
|
Projekt ulotki - czy taki może być? |
Projekt ulotki - czy taki może być?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
Witam serdecznie
Chciałbym Wam pokazać projekt ulotki (już puszczony do druku). Co o tym sądzicie? ![]() ![]() Pozdrawiam i dziękuję za opinie
Jak już poszło do druku to może nie ma co komentować, no ale skoro prosisz...
Graficznie wygląda całkiem przyzwoicie, merytorycznie z pewnością też - w końcu Ty wiesz najlepiej co oferujesz. Niemniej jednak nie użyłbym w reklamie (a ulotka jest formą reklamy) słowa "tanie". Na projekcie pojawia sie dwukrotnie - w odniesieniu do perfum oraz biżuterii. Tanie oznacza niskiej jakości. Nikt z nas, a przecież wszyscy jesteśmy konsumentami nie lubi być posiadaczem "taniego produktu". Wolimy skorzystać z atrakcyjnej ceny niż kupić tani produkt (nawet jeśli miałoby to być jedno i to samo). Reasumując po tych wszystkich odnośnikach z produktami dałbym na końcu napis w stylu: "...a wszystko to w powalająco niskiej cenie!!!" Pozdrawiam
dziękuję Ci za cenne uwagi - na pewno skorzystam z Twojej pomocy przy następnych projektach :-)
Nigdy w życiu nie pomyślałbym że jest to ulotka kosmetyczna.
Wg mnie mało czytelna - grafika skierowana tylko dla młodszych odbiorców na pewno poniżej 20 roku życia - ta dziewczyna z mangi - ewentualnie jakichś zapaleńców. Starsi ludzie takiej ulotki pewnie nawet nie przeczytają - cięzko rozczytać literki i jest zbyt kolorowo ,a mangowa dziewczyna wygląda zbyt dziecinnie. Jeśli twoim celem było dotarcie do gimnazjalistów - licealistów itp itd to myśle że spelniles swoj cel, chociaz wg mnie czcionka jest malo przejrzysta i potrzeba wysilku zeby sie w to wczytac. No i adres jest chyba troche za mały.
Witam,
jaki jest target?? Grupa docelowa?? Bo zgodnie z ulotkami to celowałabym w przedział: ulotka 1: nastolatki (12-17) ulotka 2: gdyby nie ten rodzaj czcionki to 25-40 lub więcej. Odnośnie graficznej ilości ulotek to nie przypadły mi do gustu: na pewno nie przekonałyby mnie do zakupu. Jeśli chodzi o słownictwo to: zgadzam się z tym, że słowo tanie w przypadku tych produktów odpada, określenie: tanie i ładne perfumy nie bardzo pasuje mi jako charakterystyka sprzedawanych perfum. Ładne można zastąpić słowami (bo rozumuję to jako zapach) budzące zmysły zapachy, odświeżające niczym letnia bryza.... ---------------------------- Pozdrawiam, Paulina Niżankowska www.adseo.pl
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Projekt ulotki - czy taki może być?": - ULOTKI !!! to może być Hit - Czy taki pomysł może wypalić? - Czy taki szalet może powstać? - Ile taki serwis może być wart? - Ulotki
• Strona 1 z 1
|
|