|
Projektowanie i sprzedaż odzieży damskiej na allegro |
Projektowanie i sprzedaż odzieży damskiej na allegro
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Kochani Buisnessmani i Buisnessmanki prosę o rady. Na początek kilka słów o mnie mam 25 lat i ok 40 tys do zainwestowania w jakiś biznes tylko do końca nie wiem w jaki. Myślałam o zatrudnieniu krawcowej i otwarciu małej firmy zajmującej się projektowaniem i sprzedażą ubrań damskich ( wzory można by czerpać z pokazów mody i kolekcji zagranicznym projektantów) - wiem że w ten sposób zaczynała założycielka firmy BIALCON a w tej chwili ma już kilka butików w dużych miastach. Pomyślałam też że na początku można by spróbować wystawiać na allegro aukcje z tymi ubraniami. Więc może nie jest to taki zły pomysł? Proszę o rady.
przepraszam za literówkę "zagranicznych"
40 tysiecy to chyba za malo na otwarcie takie typu dzialanosci. Dobre tkaniny kosztuja ...
Maszyny, overlocki, krojownia, ludzie... chyba, ze po jednej sztuce bedziesz szyc
Pani która założyła Bialcon zaczynała od podobnej kwoty i jakoś jej się udało. Nie myśle żeby na początek zatrudniać 10 krawcowych i szyć setki ubrań. Wszystko można stopniowo rozkręcać. Od czegoś trzeba przecież zacząć. Ale dziękuje za opinie.
super pomysł uwazam ze projektanta możan narazie obejść jak masz głowę pomysłów na pierwsze 2 lata zus jest niski a ztrudnić mozna 2 krawcowe krojcze na początek lokal w centrum niewielki w którym wypromujesz ubrania szwalnie na uboczu miejscowości maszyny i co jeszcze reklama w necie + ulotki kawka w butiku najpierw trzeba ruszyć
Moim zdaniem 40 tys. to stanowczo za mało na taki biznes. Nawet nie wystarczy na dobrze przygotowany lokal.
Proponuje ci zacząć od nawiązania współpracy z jakąś firmą, która planuje produkcję limitowanych kolekcji ubrań. Znam dwa takie serwisy. Pierwszy to fancydot (z domeną pl ) gdzie użytkownicy wrzucają swoje projekty ubrań i szkicy i wzajemnie oceniają i wybierają najlepsze. Pozwoli Ci to na poczatek poznać swój poziom na tle innych użytkowników, którym też się wydaje, że potrafią projektować :) Wiem, że serwis ten planuje uruchomienie sprzedaży limitowanych kolekcji dla kobiet sygnowanych imieniem i nazwiskiem projektanta i zawiera umowy z najzdolniejszymi, by dzielić się z nimi zyskami z ich sprzedaży. Nie wiem jaki prezentujesz poziom, bo z tego co wiem celują w "duże" nazwiska, ale jeśli zaprezentujesz się w serwisie i pokażesz gotowe projekty na wysokim poziomie, to jest szansa, że się odezwą :) Plus jest tam sporo artykułów i porad z tematyki projektowania ubrań oraz liczne konkursy. jest jeszcze serwis papavero (z domeną pl), gdzie użytkownicy również wrzucają swoje projekty i firma szyje je i sprzedaje. TYlko tam z tego co zdążyłam się zorientować nic z tego nie masz, a same konkursy są mało ciekawe.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Projektowanie i sprzedaż odzieży damskiej na allegro": - Sprzedaż odzieży na allegro ??? - sprzedaż odziezy używanej na Allegro - Sprzedaż przez Allegro odzieży z lumpeksu? - Biznes w internecie - sprzedaż odzieży Allegro,ebay,e-sklep - Projektowanie odziezy
• Strona 1 z 1
|
|