witam
na poczatek powiem tylko ze jestem totalnie nie w temacie jezeli chodzi o sprawy zwiazane z podatkami itp.
do glowy mi wpadla ostatnio idea na wlasny interes, ale nie wiem do konca jak wcielic plany w zycie.
czytalem juz na forum tu i owdzie co trzeba zrobc aby zalozyc firme no i to niby jasne. mi chodzi bardziej o to by ktos mi doradzil jaka firme zalozyc i na jakich warunkach i czy wogole firme.
wyjasnie moze jaka idea mi wpadla do glowy:
w ostatnim czasie mialo miejsce dosyc sporo slubow w mojej rodzinie i co za tym idzie przygotowania wesel. wpadlem na idee aby wykonac na wesele mojej siostry etykietki ze zdjeciem mlodej pary na wino i wodke. udalo sie i efekt koncowy podobal sie wszystkim. na kolejne wesele zostalem juz poproszony o wykonanie czegos podobnego plus winetki na stol z imionami gosci oraz projekt zaproszenia. i tym razem dalem rade podolac zadaniu i dobrym rezultatem. jako ze grafika komputerowa jest moim hobby czcialbym polaczyc przyjemne z pozytecznym i cos dzialac w tym kierunku.
myslalem aby podjac wspolprace z klubami, hotelami, domami weselnymi i zaproponowac im wykonywanie tak owych etykietek i winetek dla mlodych par.
no i tu wlasnie pytanie: jak to zrobic aby bylo najbardziej oplacalnie::::
wiem ze to nie bedzie wielki interes i dlatego zastanawiam sie czy warto zakladac firme, bo nie wiem czy oplaty nie beda przewyzsszac zyskow.
za wszelkie rady z gory dziekuje