Witam
Znacie jakieś ciekawe pomysły reklamy i promocji serwisu samochodowego.
|
Promocja serwisu samochodowego |
Promocja serwisu samochodowego
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
Witam
Znacie jakieś ciekawe pomysły reklamy i promocji serwisu samochodowego.
z tego co wiem, wiele cen macie narzuconych "z góry", więc takie promocje odpadają... Ale może warto pomyśleć nad jakimś programem lojalnościowym lub obsługą posprzedażową?
Proponuję dopieszczenie Klienta w postaci powiadomień SMS. Klient dzwoni i umawia się na termin kiedy przywiezie swoją zabaweczkę do serwisu. Aby nie zapomniał warto wysłać mu SMSa z przypomnieniem (np dzień przed, lub 3 godziny przed). Kolejnego SMSa warto wysłać mu w momencie zakończenia naprawy. Jeśli Klient nie pojawi się w umówionym terminie warto wysłać mu zaproszenie do ustalenia innego terminu z numerem serwisu w treści SMSa. Wiem co pomyślicie - kosmos - ale takie rozwiązania już działają, a my je obsługujemy (koszty liczone w groszach). W razie zainteresowania proszę o kontakt.
Serwis samochodowy to interes jakich wiele, więc trzeba się postarać o to, żeby wśród tym tłumie jakoś się wyróżnić. Od jakiegoś czasu twierdze i jeszcze długo tak twierdzić będę, że najlepszym sposobem jest strona internetowa. Można oczywiście zainwestować w ulotki i wizytówki. Można je zostawiać w sklepach z jakimiś artykułami do samochodów, albo na stacjach w okolicy. Oczywiście możliwe są też większe plakaty porozwieszane w okolicy tych miejsc, jednak lepiej spytać bezpośrednio właścicieli czy można się w taki minimalny sposób u nich reklamować. Ale i tak podstawa to strona internetowa. Sam jeszcze się na nią nie zdecydowałam, ale słyszałem o jednej agencji, która robi dobre i nawet tani prokekty. Może we ofercie mają też ulotki i wizytówki? Aurelius to ponoć fachowcy. Ale proszę poszukać w swojej okolicy może też będzie coś sensownego. Pozdrawiam
Najlepszy sposób to ulotki wkładane pod wycieraczkę do szyb samochodową - tylko nie wiem czy jest to legalne czy nie, wiem że wiele firm takie coś robi. Do tego roznoszenie ulotek, strona internetowa i dobre wypozycjonowanie jej w wyszukiwarce google pod frazami jakie klient wpisuje szukając takiego serwisu
Sprawdź również podobne tematy:
- Nietypowa promocja serwisu internetowego...
- Promocja nowego serwisu motoryzacyjnego - Prowadzenie serwisu internetowego - serwisu aukcyjnego - Poszukuję diagnosty samochodowego - Założenie Warsztatu Samochodowego - Założenie Warsztatu Samochodowego - Uruchomienie warsztatu samochodowego - Założenie warsztatu samochodowego - Technika oswietlenia samochodowego Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|