|
Promocje kredytów hipotecznych - strona 2 |
Promocje kredytów hipotecznych
Biznes Forum
‹ Banki, lokaty, kredyty
‹ Kredyty
Autor
Wiadomość
Już o tym chyba pisałem a jak nie to piszę teraz: Warto jest zebrać sobie konkretnie sporządzone pod siebie oferty. Bank przygotuje Ci taką przed podpisaniem umowy, oczywiście nie musisz jej podpisywać a tylko porównać oferty:) Tak mi się przynajmniej wydaje:)
a czy jest jakis okreslony czas w jakim moge porownywac te oferty ? czy raczej to juz zalezy od banku ?
no tak tak :) wstepnie umowilem sie ze znajomym doradca jak sie kiedys zdecyduje ze pomoze mi porownac wstepne oferty roznych bankow i wylowic ta najllepsza, przynajmniej mam nadizeje ze bedize najlepsza...
A ile kosztować Cię będzie "wyłowienie" najlepszej oferty? Bo gratis oznacza, że bank płaci prowizję doradcy!
i tak zawsze płaci klient he he
Ale duża część klientów jest przekonana, że u "doradcy" jest gratis i obiektywnie. A tu sprawa się rypła, bo Magikold wie, o co w tym wszystkim chodzi.
Jak klient zapłaci oficjalnie 1-2% prowizji w umowie to wie, że nikt go nie robi w bambuko bo takie są koszty.
Przy pożyczce "bez kosztów" prawie zawsze jest drogie ubezpieczenie lub wyższa marża i to nie koniecznie na początku umowy, bo może być tzn. PROMOCJA ODSETKOWA np. przez okres 2 lat, a po tym okresie zapisy w umowie mówią iż Bank może ustalać dowolnie wysokość marży bez zgody kredytobiorcy. Jeśli klient wpadnie na genialny pomysł zmiany Banku to będzie musiał zwrócić bankowi odsetki za okres PROMOCJI. W umowach jest wiele takich fajnych zapisów każdy bank ma coś innego :) FAJNIE, NIE?
Uuuu nieciekawie, wniosek taki, że trzeba bardzo uważnie czytać to co się podpisuje. Powiedzcie tez w takim razie jak to jest juz po podpisaniu umowy, czy ten sam doradca, ktory pomagal przy zaciagnieciu kredytu pomoze nam np przy decyzji o ewentualnym przewalutowaniu????
Bez znaczenia, to jak z lekarzem każdy znajdzie inny sposób na tę samą chorobę.
Zapytaj trzech doradców. PS. chyba, że każdy znajdzie inią chorobę :)
hm..nie no znam tego doradce od podstawowki prawie wiec mysle ze mnie nie ograbi za bardzo =]
co do zapisu umowy to jesli sie zdecyduje na cos takiego to z pewnoscia przeczytam umowe az bede pewny wszelkich szczegolow mam nadizeje ze nie spotkam pozniej zadnych nie milych niespodzianek.
Sprawdź również podobne tematy:
- Doradztwo ds. KREDYTOW HIPOTECZNYCH
- Doradztwo kredytów hipotecznych- 25 banków - Doradca ds KREDYTÓW HIPOTECZNYCH LUBLIN - Doradca ds KREDYTÓW HIPOTECZNYCH LUBLIN - Dopłaty do kredytów hipotecznych dla osób tracących pracę - Sprzedam serwis o kredytach hipotecznych - Otworzenie kredytów niezaleznych - Korzyści z kredytów refinansowych - Koniec kredytów we frankach? Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|