|
Proste pomysły na biznes - prosto z Italii |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
kolombo999, a widzisz jakis problem zeby tego nie zrobic pod golym niebem/pod parasolka?? Bo ja nie widze zadnego...
1. popieram owoce mrożone ocena na 5, choć sezonowo
2. lody na plaży- pomysł równie dobry ale sezonowo 3. wydaje mi się że ktoś tu uciął kilka kosztów własnych- np. opłacenie piwa i barmanów i reszty ekipy która jest potrzebna do ustawienia i działania całej imprezy, pomysł też dobry ale tylko w większych ośrodkach turystycznych albo większych miastach, na stałe to musiałoby być w stylu cyrku, a życie na kółkach może i jest ciekawe ale tylko na jakiś czas Gratuluję spostrzegawczości i powodzenia z mrożonymi owocami (klientkę już masz :) )
no tak ale zaby oplacac barmanow czy kucharzy to do tego musial bys miec "budke gastronomiczna" a to znacznie zawyza koszty ale rownie dobrze mozesz poszukac kogos kto taka budka dysponuje
Ty zajmujesz sie organizacja a on swoja budka. Jak sami zauwazyliscie pomysl z disco dla dzieciakow rowniez jest sezonowy a zakup odpowiedniego zaplecza gastronomicznego do konca tego sezonu na pewno sie nie wroci wiec po co?? Nadal obstaje przy swoim, ze koszty tego biznesu sa male!! Trzeba tylko miac glowe na karku...
Panie Polska to nie Włochy
na tych pomysłach to mogą dorabiać emeryci z nad morza przez 2 miesiące zresztą u nas jest zupełnie inaczej jak po plaży w 30* C idzie emeryt z lodami i drze się: "lody w kubeczku, lody na patyku" to reakcja jest taka: "zamknij morde" a co do klubu dla dzieci.. na każdym dobrym klubie można zarobić.. to oczywiste ludzie zawsze będą płacić pieniądze, żeby gdzieś się dobrze zabawić :) ale jak bym miał w to zainwestować 300 tys zl to wolał bym za te pieniądze otworzyć mega restauracje lub normalny klub dla ludzi pow. 18 :)
z jednym mogę się zgodzić całkowicie
ze Polska to nie Włochy - to bardzo trafne spostrzezenie i bardzo odkrywcze natomiast odzywka ,,zamknij mordę " odzywka pełna poezji i finezji , ale jednak bardzo ryzykowana gdyby do mnie ktos tak zagaił to bym mu ściągnął te jego pedalskie stringi i wsadził mu do gardła potem rozdał lody i dalej oprowadzał kolesia po plazy biorąc za to kasę lepszy biznes niż lody na patyku ja wiem ze z tego co napisałem niewiele zrozumiałes mimo ze staram sie pisac powoli i drukowanymi ale gdybyś miał pojecie o biznesie to byś wiedział ze za 300 000zł to nie tylko mega restauracji nie założysz ,ale i mini sie raczej nie da no moze budkę z kebabem ja wcale nie pisałem o otwarciu restauracji dla dzieci 3- 5lat ,ani disneylandu za 50 milionów ojro pisałem o wieczorku dla dzieci ,nawet nie dyskotece , wieczorku niskonakładowym a dającym duze efekty finansowe dla 150 -200osób z których kazda wydała ok 20 ojro tylko a własciciel knapy pod parasolami na plazy skasował za wieczór 4000 oro za te 3 godziny imprezy dla dzieci rozumujac twoim tokiem myslenia wniosek nasuwa mi sie taki Polska to nie Kazachstan tu trzeba mysleć
kolombo999, Nie masz nic innego do roboty tylko siedziec na forum i zasmiecać go swoimi dennymi postami i obrazaniem innych forumowiczow,ktorzy nie podzielaja twojego zdania.Skad ty sie wogole urwales???
ok widze Ty masz największe pojęcie o biznesie ;]
słownictwo masz na poziomie swojego intelektu zyczę powodzenia
jesli chodzi o słownictwo to był cytat z twojego posta ,wiec miej do siebie pretensje o słownictwo zwrot ,,zamknij morde " bardzo elokwentny , zaczerpnałem z finezyjnej wypowiedzi ,moze nie przemyslanej ,ale bardzo interesującej i na temat nie wiem skad te pretensje jesli ktos zwraca się do innych w tym stylu , to powinien oczekiwac ze mu te ,,morde ' obiją to wszystko ja bym tak zrobił ,mozesz byc pewny
chodzi mi o Twój styl wypowiedzi
zresztą nie ważne ja Ci mówie jakie są polskie realia do plaży mam 10 minut z buta i mówie Ci tylko jak jest w rzeczywistości ludzie nie życzą sobie jak chodzi 2 pajaców z obważankami i dzwonią im nad uchem dzwonkiem bo za to im płacą ani jak ktoś drze się na całą plaże "lody na patyku" bo ludzie przyjeżdzają tu wypocząć kulturalni ludzie przymkną oko ale grupa dresów którzy przyjechali na piwo i podryw (jest ich wielu) raczej nie i nie wiem czy miał byś jakieś szanse ;] zresztą ten interes nie idzie dobrze przez cały mój pobyt na plaży w ciągu dnia owi handlarze przechodzą obok mnie po kilka razy i nigdy nie widzialem żeby coś sprzedali tak więc tą forme zarobku poprostu odradzam ale co do klubu czy handlu bursztynami nie jestem taki sceptyczny i na tym pewnie można sporo zarobić tylko nie wiem czy wywóz bursztynu z Polski nie jest zabroniony bo z tego co wiem to z ukrainy albo Litwy tak..
|
|