Czy mógłby mi ktoś wyjaśnic kilka wyrazów?

-Limit?
-PKC?
-Ważne do dnia (czyli że do tego dnia są już nie ważne?)
-Widełki?
Z góry dzieki za info:)
|
Proste pytanka |
|
Strona główna forum
‹ GPW
‹ GPW - Giełda Papierów Wartościowych
Autor
Wiadomość
Witam,
Czy mógłby mi ktoś wyjaśnic kilka wyrazów? ![]() -Limit? -PKC? -Ważne do dnia (czyli że do tego dnia są już nie ważne?) -Widełki? Z góry dzieki za info:)
Czy mógłby mi ktoś wyjaśnic kilka wyrazów?
-Limit? -PKC? -Ważne do dnia (czyli że do tego dnia są już nie ważne?) -Widełki? Z góry dzieki za info: Limit - maksymalna cena za jaka moze zrealizowac ci kupno np. jesli wpiszesz 6 zł to nie kupi ci drożej niz 6 zł, a jeśli bedzie niższa oferta sprzedaży to kupi ci taniej przy sprzedaży odwrotnie minimalna cena za jką chcesz sprzedac PKC Po każdej cenie na mniej płynnych spółkach nieradze stosowac może ci kupic duzo drozej od kursu lub sprzedac taniej niz kurs Ważne do dnia jeśli wystawisz do 10.stycznia to jeszcze 10 stycznia bedzie aktywne zlecenie
Dzieki Radek 26 wiele mi to rozjaśniło. Jeszcze tylko "widełki" :)
maksymalne wahania kursu
Wczoraj kupiłem akcje za 40000 czyli za wszystko co miałem (oczywiście na symulatorze)
Dzisiaj w dostepnych pieniadzach mialem 1240 zl - skad sie wziely te pieniodze? ![]()
Podejrzewam że klepnąłeś limit wyższy niż cena po której ta niby transakcja została zawarta.
Ale fajnie się gada o symulatorach:D:D:D
Witam
co to za symulator?? gdzie go mozna znalezc, albo jakies tego typu Pozdrawiam
' Wygląda mi na onet... wspaniałe dla ludzi których nie stać lub nie mają odwagi przeprowadzać PRAWDZIWE deale...;> nO TERAZ TYLKO W REALU GRAC SPADKI MASAKRYCZNE I NIE WIDAC KONCA BO PANIKA POWSTALA PADA WSZYSTKO LACZNIE Z FUNDUSZAMI NA CZELE gielda to nie zabawka i to raczej wykozystywanie naiwnych na latwy zysk...
Tiaaa... cały dowcip polega na tym, że na spadkach też mozna zarabiać:) Tak jasne to kupiles cos?? Bo juz pewnie masz pelne portki bo nadal ma spadac i co?? Jak na tym zarobisz??Nie bedzie wesolo w tym roku i tyle wina USA i niestabilnej polityki Tuska 'Cudotworcy" Wstyd zeby wybrac rzad bez programu i inwestorzy sie wycofywac zaczeli zaraz po wyborach jesli ktos sledzil max GPW byl przed wyborami za rzadow PIS
Poczytaj sobie o tym co to są instrumenty pochodne i o innych instrumentach pomocnych w zarabianiu na spadkach, to pogadamy:) Tak, a jak mówiłem, że za rządów PIS było dobrze to wszyscy po mnie jechali. :)
Oczywiście? A może to wina Tuska? Dobra pewnie według "was" PO jest odpowiedzialne za to co się dzieje na Wall Street i w USA?
A bierzesz pod uwagę, że te ciągłe "obawy przed recesją w USA" to może być tylko pretekst rozpowszechniany przez niedouczonych dziennikarzy? Sorki, ale od wielu miesięcy czy to na Reutersie Polska czy to w innych serwisach (część ogólnodostępna, część zamknięta) gdy giełda spada czytam że to "obawy przed recesją w USA". Ile tak można? Więc albo jesteśmy z USA związani bardziej niż jej poszczególne stany, albo ten rząd porządzi jeszcze gorzej niż poprzedni;/
|
|