Otóż postanowiłem niedawno otworzyć własną działalność - pralnie dywanów. Została mi zaoferowana niewielka pomoc w wys. ok 8 tys zł - od rodziców. Potrzebuje jeszcze ok 10 tys - tyle ile można dostać z UP. Poszedłem więc dziasiaj, i na moje szczęscie Pani powiedziała,ze mozna składać do piątku ostatecznie wypełnione wnioski bo to ostatni termin w tym roku (dziwne, że nic nie jest napisane na stronie).
Wziąłem wniosek, Pani szybko mi powiedziała co wpisać - nie zrozumiałem większości oczywiście, a gdy zacząłem się wypytywać, odpowiadała jakby ciągle czytała jakąś regułkę.
I oto moje pytania :
1. mam napisać kiedy rozpoczynam dział gosp - to ma być konkretny dzień czy tylko miesiąc? skoro rada zbiera się 28 października a maja 30 dni na powiadomienie mnie o odp to jak ja mam ustalić datę? :/
2. napisać żródła finansowania kosztów - będę kupować odkurzacz, eksraktor, dmuchwawe, szczotki i środki chemiczne - pieniądze chce pozyskać tylko na ekstaktor (kosztuje on 15 tys wiec i tak bede musiał dołożyc z pieniędzy, ktore dostanę od rodziców w darowiźnie )i jak mam napisać te żródła? To bez sensu :(
3. Miesięczne zestawienie dochodów i wydatków - symulacja na przyszłość w czasie prowadzenia dział. gosp czy napisać jak to teraz wygląda?
Proszę o rady