|
Proszę o komentarze co do strony internetowej - strona 2 |
Proszę o komentarze co do strony internetowej
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
W moim przypadku około 50% używa i woli opisy takie jak są na stronie ale w tym przypadku zapewne Twoje będą lepsze. Większość moich klientów zna się na druku i interesują ich parametry techniczne. Osoby które zamawiają małe ilości często nie zagłębiają sie w takie szczegóły i Twój opis zapewne bardziej by do nich przemówił ( oczywiście parametry powinny być również podane) - jestem za.
Własna domena a nie subdomena lepiej wpada w ucho a koszt wcale nie jest duzy w pormocji kupisz juz nawet za 5zl.
Minusy:
- zbyt "nawalone" w logu, za dużo rzeczy w nim jest i nie jest zbyt ładne - brzydkie kolory (niebieskie w topie i szukajce + czerwony, czerwony i biały to niezbyt dobry zestaw kolorów) - menu po lewej mało czytelne (zbyt ciemna czcionka) - przy niebiesko-czarnym menu z resztą layoutu czerwono-czarną zielone podświetlenie linków to zły pomysł - brzydka czcionka w menu pod logiem - strona strasznie męczy oczy po dłuższym oglądaniu przez ten zestaw kolorów Strona sklepu internetowa powinna być raczej w jasnych kolorach, np. biel+szary+czerwień, albo biel+pomarańcz. Jedyne co mógłbym doradzić to zrobić stronę od nowa (grafikę/layout tylko znaczy się) w jasnych kolorach.
Pierwsze wrażenie w ciągu dwudziestu kilku sekund negatywne, a przecież te pierwsze dwadzieścia sekund decyduje zwykle o tym, czy klient kupi, albo nie lub przynajmniej wróci po raz drugi na stronę.
Bardzo interesujące, oryginalne i intrygujące podejście targetowe. Sprzedawca jest zainteresowany pozyskaniem wyłącznie "bamboszników", dla których jedynymi priorytetami życiowymi są bambosze wraz z zaciszem domowym oraz zakupy w e-sklepach. Z tych kilku pierwszych zdań można wyciągnąć wniosek, że klienci komercyjni są poza sferą zainteresowania i na pewno wielu potencjalnych klientów komercyjnych taki wniosek wyciągnie. Czy strategia marketingowa polega w tym przypadku na tym, że lojalność "bamoszników" będzie budowana na niechęci do klientów komercyjnych, od których się odżegnujecie? Na stronie głównej jest napisane, że "dołożycie starań" kiedyś tam, a ja jako klient chcę być obsługiwany z "należytą starannością" od dzisiaj i w tej sytuacji w ogóle się u Was nie zaloguję, ani nie wrócę na Waszą stronę. O rekomendacjach z mojej strony nawet nie myślcie! Piszecie, że "wysyłkę realizujemy w możliwie najkrótszym czasie". Tym co mają czas na odbiór wysyłki być może takie zapewnienie wystarczy, natomiast Ja wczuwam się w tym momencie w podejście klientów, którym się śpieszy i chcę informacji, jak szybko mogę odebrać przesyłkę. To tylko kilka uwag, mających na celu zwiększenie waszej kreatywności oraz zwrócenie uwagi na konieczność precyzji wypowiedzi, połączonej z zasadami logiki oraz sztuki reklamowej. Ale w Waszym przypadku przydałby się audyt strony i całościowa strategia marketingowo-reklamowa. Wnioski wyciągnijcie sami!
Nie bede sie powtarzal na temat kolorow i czcionek.
Pytanie twoje jest jak sie reklamowac? Produkty ktore sa na sklepie powinny znalezc klienta w biurach, szkolach, przede wszystkim brakuje ci duzego kuponu na pierwszej stronie. Jesli uda ci sie zdobyc kilku stalych odbiorcow to jest duza szansa ze przetrwasz najtrudniejsze poczatki. W ostatecznosci mozna zaczac rozmawiac z innym sklepem w tym temacie. powodzenia
Jak dla mnie, czyli zwykłego konsumenta (pierwsze uwagi):
- cały układ strony nie rzucający się w oczy; - mało wyraźna czcionka; - górny baner nie jest zbyt urodziwy. Może warto kupić jakiś gotowy wzór z agencji? - regulamin świadczenia usług nieprofesjonalny. Brak informacji wymaganej przy sprzedaży wysyłkowej itp.; - przy składaniu zamówienia dodałbym odnośnik do regulaminu i pouczenie, że złożenie zamówienia oznacza akceptację regulaminu; - jak dla mnie usunął bym zdublowane teksty na górze strony (Wybierz producenta) itp; - jak nie ma żadnych promocji czy nowości, to może nie warto na I stronie o tym pisać? - na pierwszej stronie dałbym opis, taki który przyciągnie Klienta. Szczerze powiem, że bym go nawet nie przeczytał. Za dużo czytania. Ale w celu zaopiniowana, zapoznałem się z nim i uważam, że jest mało przekonujący. Na I stronie powinno być coś co przyciągnie do nas Klienta, np. aktualną super cenę promocyjna jakiegoś towaru. Coś w stylu: dzisiaj drukarka xxx w cenie tylko xxx, itp. Zaznaczam, że jest to tylko moje zdanie - nieprofesjonalisty w tym zakresie. Pozdrawiam, Michał Pietrykowski.
Sprawdź również podobne tematy:
- Proszę o komentarze odnośnie strony internetowej
- Prosze o pomoc w sprawie strony internetowej - Kod strony internetowej - weryfikacja techniczna strony - Treść strony internetowej - Reklama strony internetowej - ile ? - Zyski ze strony internetowej. - Nazwa strony internetowej - Dochody ze strony internetowej - Wspólnik do strony internetowej. Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|