|
Prosze o podpowiedz OSK |
Prosze o podpowiedz OSK
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Wiatam mam taki pomysl otworzyc OSK Tylko sa w tym male problemy nie posiadam uprawnien instruktora oraz nie poosiadam wkladu myslalbym zaczac od KREDYTU!!!!!!!!! wiec tak ja sobie to wyobrazam kupic dwa lub trzy auta na kredyt jezeli chodzi o sale wykladowa to mysle ze zrobilbym tak jak robi to konkurent wynajmowalbym sale w pobliskiej szkole a w innej miejscowosci sale konferencyjna na basenie koszt wynajecia 35 zl za godz plac manewrowy mysle ze nie bylby problemem!!!!!!!!!!!!!! Tylko problem w tym ze nie posiadam instruktora i nie wiem czy by mi sie ktos zgodzil na wykladanie wykladow:) prosze o podpowiedziedZi i pytac jezeli cos nie tak
podzwoń,popytaj kto i ile za godzine kasuje,ile instruktor i ile wykladowca,przelicz to na grupe 20 osób,dodaj do tego koszt sali,obslugi osrodka(koszty utrzymania siedziby),plac manewrowy,raty za samochody,koszty prowadzenia DG i policz czy zostanie cos dla Ciebie a jesli nie to czemu tak sie stalo,druga sprawa czy bylbys w stanie konkurowac cenowo i jakosciowo z osrodkami z historia :-)
powiem krotko jeden gosc ma 1400 zl a drugi 1500 mysle ze w takim razie sie tu mozna w to wepchac temu co ma po 1500 napewno a co bedzie z tym 1400 to trudno mi powiedziec
Jak w dobrym miejscu to dobry interes, ale bez uprawnień instruktora możesz zapomnieć, od tego właśnie trzeba zacząć, wtedy sam prowadzisz i wykłady i jeździsz, czyli jeden samochód chyba że zatrudnisz instruktorów. Wtedy zostaje Ci reklama bez której też jest ciężko. Jeszcze z technicznych spraw to plac ostatnio czytałem że musi być wyłączony z ruchu innych pojazdów także też musisz mieć taki, chyba że wynajmować będziesz od szkoły boisko, to się da zrobić tak. Czyli ogólnie jesteś na dobrej drodze ale naprawdę musisz zacząć od uprawnień instruktorskich które możesz zrobić za kilka tyś już nie pamiętam dokładnie w woj ośrodku i jeszcze praktyki Ci potrzebne w szkole jazdy.
Pozdr
...ale zaczynasz od dupy strony brzydko mówiąc...zachlysnąłeś sie grupą 20 osób która placi po 1500zl za kurs co daje 30.000zl z grupy ale nie widzisz kosztów takiego ośrodka,jak już wspomnialem przelicz to sobie raz jeszcze...
Powiem jeszcze krócej,z takim podejściem nie masz szans ruszyć pomysłu w ruch...
to jak widac to chyba nic z tego skoro
"Łukasz.biznes"] ale bez uprawnień instruktora możesz zapomnieć, od tego właśnie trzeba zacząć, wtedy sam prowadzisz i wykłady i jeździsz
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Prosze o podpowiedz OSK": - umowa o dzieło - proszę o podpowiedź - podatek za towar co jak i jak duzo.prosze o podpowiedz - Proszę o podpowiedz w sprawie założenia firmy - 180m2 jaki otworzyc sklep ? z czym ? prosze o podpowiedz:) - Auto komis/ dla mnie wazne - prosze o podpowiedz i ocene
• Strona 1 z 1
|
|