|
Proszę o podpowiedz w sprawie założenia firmy |
Proszę o podpowiedz w sprawie założenia firmy
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
proszę o podpowiedz w sprawie założenia firmy. Świetnie znam się na elektronice i przez kilka ładnych lat prowadziłem tego typu usługi. Chciałbym jednak zainwestować w cos innego. Moze macie pomysły co można robić w 100 tys miejscowosci. Będę bardzo wdzięczny za podpowiedzi i uwagi. [/b]
a na czym dokladniej polegaly twoje uslugi?
byc moze warto otworzyc jakis punkt napraw / obslugi technicznej ...a moze warto zaczac sprowadzac ciekawy towar i wyjsc bardziej na rynek wirtualny Moj znajomy mial kiedys firme ktora zajmowala sie calodobowym serwisem elektronicznym - glownie komputery. Polagalo to na tym ze ludzie dzwonili do niego w odpowiednich porach z najdziwniejszymi rzeczami (a to cos sie zepsulo, a to zawiesilo) a on staral sie to naprawic za jakas oplata. Wspomnialem o odowiednich porach bo na uslugi jednorazowe mozna bylo uzyskac pomoc w okreslonych godzinach. Jak ktos chcial przystapic do serwisu calodobowego to musial wykupic abonament miesieczny ;] ktory dawal mozliwosc dzwonienia do serwisu o kazdej porze dnia i nocy z kazdym problemem. Jesli np w danym miesiacu nie bylo "awarii" u klienta to i tak musial on uiscic oplate w postaci abonamentu miesiecznego za serwis. Mozesz sie zastanowic na tego typu dzialalnoscia ;]
pytał pan czym się zajmowałem do tej pory - był to serwis tel komórkowych. Znam sie dobrze na kompoterach i tym tez sie zajmowałem od czasu do czasu.
Rynek telefonów komórkowych juz sie wypalił (przynajmniej jest tak w miejscu gdzie mieszkam). Ludzie kupuja telefony za 1 zl i nie chca ich naprawiac. Moze ktos podpowie jeszcze cos w sprawie ewentualnej działalnosci
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Proszę o podpowiedz w sprawie założenia firmy": - Prośba o radę w sprawie założenia firmy - Proszę o rady dotyczące założenia jednoosobowej firmy transp - Prosze o podpowiedz OSK - umowa o dzieło - proszę o podpowiedź - podatek za towar co jak i jak duzo.prosze o podpowiedz
• Strona 1 z 1
|
|