|
Prosze o podsunięcie pomysłu. |
Prosze o podsunięcie pomysłu.
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Witam miałbym do Państwa pewną prośbe, prosił bym o podsunięcie pomysłu na własny biznes, nie musze zarabiac kokosów, 1000 zł zysku z mojego biznesu miesiecznie by mnie satysfakcjonowala, Mam 22 lata miesiąc temu wróciłem z zagranicy, odłozyłem troche pieniązkow i chciałbym otworzyć cos swojego, posiadam doswiadczenie w slusarstwie, spawalnictwie, w domu mam wszystkie maszyny typu spawarka, tokarka, wiertarka promieniowa, kompresor który moze słuzyc do malowania elementów, szlifierki piłki do metali itp. i chciałbym abyscie podsuneli mi pomysł co moge robic zeby zarabiac troszke pieniedzy. Ogolnie moze to byc wogóle co innego nie związanego z maszynami które posiadam, moze to byc tez wykonywanie róznych rzeczy i sprzedawanie ich na allegro, myslałem równiez nad wykonywaniem ozdobnych luster, mysle ze tez ludzie by je kupowali, a moze macie własne pomysły z ktorymi moglibyscie sie podzielic, Pozdrawiam i z góry dziekuje.
a moze renowacja starych mebli...
No meble tez moze i by wypaliły ale wczoraj myslałem nad czyms jeszcze, Spawanie Ogrodzeń do posesji tylko teraz jedyne pytanie czy warto?? czy mozna jakos na tym wyjsc??
ogrodzenia to juz jest nafulowany rynek! zobacz castorama itd pełno tego i wcale nie za dużą kase! jak robi je duza firma hurtem to mają takie upusty na stali że ty tylko za stal zapłacisz tyle co oni juz ze swoim zyskiem!
Zbuduj, maszyne do latowania workow z piaskiem(nie zartuje). Bo jak zobaczylem to co uzywali w tej powodzi i podobno "to cos" kosztuje 15 k zl to sie za glowe zlapalem. Opatentuj i idz do gmin, powodzi bedzie ci u nas dostatek.
Nie rzuca się pereł przed wieprze. Pomysł za darmo to pomysł którego się nie ceni. A jak się go nie ceni to się o niego nie dba. A jak się nie dba to się go nie zrealizuje jak należy. A jak się go nie zrealizuje jak należy to się zbankrutuje. Pomysł za darmo to smospełniająca się plajta.
nie no jaki wywód!!!! prosze prosze!!!! w pełni biznesowe podejście!!!! lol
I to jest prawidłowe podejście !!!
ciekawe co bys robił gdybys był w mojej sytuacji i tez bys czegos szukal na dobry start i ktos tobie by napisał ze za wszystko trzeba płacic, pewnie jestes zarobiony po sufit a jeszcze za takie rzeczy typu pomoc ludzka chcesz brac pieniądze... zalosne to jest dla mnie baranie
Gdybym był w Twojej sytuacji to bym okazywał ludziom szacunek zwłaszcza tym których proszę o pomoc.
A Ty przyjacielu zachowujesz się jak bolszewik któremu się wydaje ze mu się wszystko należy. Jeśli idzie o pomysł na łatwe życie to takiego pomysłu nie ma. Nie marnuj wiec czasu na poszukiwania świetego Gralla tylko weź się za robotę. jaką robotę? Jeśli sie uczysz to się ucz lepiej. Jeśli skończyłeś nauke to pracuj w swoim zawodzie. Jeśli tata ma biznes to mu pomagaj go prowadzić. jeśli sąsiad ma biznes to też mozesz mu pomagać :d prędzej czy później zostaniesz doceniony.
[quote="pablo1988"]ciekawe co bys robił gdybys był w mojej sytuacji i tez bys czegos szukal na dobry start i ktos tobie by napisał ze za wszystko trzeba płacic, pewnie jestes zarobiony po sufit a jeszcze za takie rzeczy typu pomoc ludzka chcesz brac pieniądze... zalosne to jest dla mnie baranie[/quote]
Tymi słowami pokazałeś, że nie zasługujesz na żadną pomoc. Jeżeli napisałeś to - również, lub tylko - pod moim adresem, to proszę:
Hmmm, po dwukropku miało być: „... beeeeeeeeeeeeeee, beeeeeeeeeeeeeeeee, beeeeeeeeeeeeeeeee - jesteś b..........y !!!
Szczerze to aż się uśmiechnąłem jak przeczytałem temat. Oto przyjeżdża robol [inaczej nie idzie ująć] z DE/UK/obojętnie jakiego innego kraju, który tam trochę zarobił i chce otworzyć działalność w PL. Oj znałem wielu takich :). Zagranicą to łatwo bo tylko znaleźć pracę, a praca oferowana dla polaków [roboli] nie wymaga jakoś mocno rozwiniętej zdolności konstruktywnego myślenia. Także tacy ludzie pracują jak takie małpki, zarabiają tak naprawdę niewielkie pieniądze, a później wracają i chcą w PL być "kimś". Ale tak się nie da! Najpierw trzeba mieć prawidłowo poukładane ambicje i samemu się zatroszczyć, a nie że ktoś da pomysł na biznes, ktoś inny pomoże, ktoś inny rozreklamuje... to nie tak działa :). A gdy ktoś krytykuje "biznesmenów zza granicy" to przykład ich reakcji można ujrzeć w tym temacie.
Jedyna rada dla autora tematu: wyjedź i zostań gdzieś-tam na stałe :). Bo niestety, ale szacunek jest najważniejszy, bo bez kontaktów w ludźmi, zupełnie sam nic nie osiągniesz [proszę nie interpretować tego zdania na milion sposobów].
Tak KrystianieR, szacunek jest najważniejszy. Twój post przepełniony szacunkiem do ludzi pracujących fizycznie jest tego świetnym przykładem. Zauważyłem że bardzo często ilekroć ktoś a autorów wątków nadmieni coś o swojej pracy za granicą naraża się naraża się niczym nie uzasadnione ataki. Czyżby utajone kompleksy i zawiść że samemu nie miało się odwagi spróbować swoich sił za granicą? Wskaż mi w którym miejscu autor wątku chce być " kimś " Leetr - prośba o podsunięcie pomysłu nie jest jednoznaczna z oczekiwaniem na gotowe, darmowe rozwiązania. Raczej chodziło o życzliwe wskazówki . Przypisujesz bezpodstawnie niewłaściwe intencje, rzucasz tekstami o perłach i wieprzach czym prowokujesz do chamskiej odpowiedzi. Powstrzymam się przed komentowaniem wypowiedzi Pana Tadeusza wyrażając jedynie swoje zdumienie.
Szacunek mam do osób dla których szacunek się należy. Robol to osoba wyjeżdżająca za granicę tylko po to, żeby chwytać się najgorszych robót i złapać grosza, którzy później wracają do kraju i pozbawieni są kreatywności i zdolności samodzielnego myślenia. Z takimi umiejętnościami jakie posiada autor oraz sprzętem nasuwa się od razu wiele pomysłów na interes, ale autor ich nie widzi. Może to lenistwo spowodowało, że nie szuka luki na rynku? Czasem ludzie zapominają, że tutaj możemy podpowiedzieć jakiś pomysł na biznes, ale nie układamy całego biznesu za kogoś.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Prosze o podsunięcie pomysłu.": - Prosze o podsunięcie pomyslu na interes - Hardcore, proszę o oceny pomysłu - Proszę o pomoc,nie mam więcej pomysłu - Chcecie pomysłu ? Proszę bardzo, podaję - Szukam pomysłu na sklep, prosze o pomoc :D
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|