|
Prosze o pomoc |
|
Strona główna forum
‹ Banki, lokaty, kredyty, dotacje z UE
‹ Dotacje Unijne, Dotacje z PUP
Autor
Wiadomość
Jakie mam szanse na otrzymanie dotacji i jak sie za to zabrac? Mój ojciec prowadzi zakład lakieniczo blacharski oraz auto myjnie od ponad 30 lat. Nie zalega z żadnymi opłatami typu US itp. Jestem w trakcie studiów zaocznych i wchodzę współke z moim ojcem. Posiadam ok 60 tys gotówki. Planuję rozwój firmy polegający na zakupie komory lakierniczej kilku urzadzeń i wykończeniu jednego z pomieszczeń. Potrzebuję dotacj w wys ok. ok 60- 80 tys. zł. Jakie są terminy składania wniosków. Naj jaką max. kwote dotacji mam szanse? Moze zaproponujecie mi w jaki inny sposób pozyskac potrzebne pieniądze?
Najlepiej zacząć od zapoznania się z Regionalnym Programem Operacyjnym właściwym dla województwa, w którym jest prowadzona działalność. Program można znaleźć na stronach Urzędu Marszałkowskiego. W szczegółowym opisie priorytetów powinno być działanie dla mikroprzedsiębiorstw bądź MŚP w zależności od liczby zatrudnionych pracowników, określające maksymalną wielkość wsparcia.
Terminy składania wniosków nie są jeszcze znane.:[ Prawdopodobnie będzie to jesień lub koniec roku. pzdr
|
|