|
proszę o pomoc! |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Witam, mam mały problem, mam zamiar wynająć powierzchnię ok 30m2 pod sklep odzieżowy w centrum handlowym. Muszę jednak wysłać do centrali w Warszawie swoją ofertę: opisać firmę i jaki asortyment mialby byc w sklepie i jak sklep miałby wyglądać. Ponieważ robię to poraz pierwszy nie wiem co dokładnie ująć w owej ofercie, czy dokładnie opisać każdą rzecz która ma sie znależć na wyposarzeniu sklepu czy tylko ogólny zarys? Szczerze mówiąc nie mam naprawde zielonego pojęcia, a niechciałbym aby moja oferta została odrzucona. W związku z tym moja gorąca prośba do wszystkich, którzy już to przerabiali lub maja jakiekolwiek pojęcie w tej sprawie - PROSZĘ O WSKAZÓWKI JAK NAPISAC TAKĄ OFERTĘ. Pozdr. Arkadiusz
cześć
jeżeli chodzi o zarys asortymentu to nie musisz opisywać szególowo każdej rzeczy, bo nikt tego nie będzie czytał. opis musi być nie za długi, a przede wszystkim przejrzysty. pisz tak jak byś chciał w kilku zdaniach komuś o tym opowiedzieć. przykład: Oferta proadzonego przeze mnie sklepu odzieżowego XYZ jest skierowana głównie do ludzi w przedziale wiekowym 25-40lat, prowadzących aktywny trub życia. Wśród asortymentu znajdzie się zarówno odzież sportowa do aktywnego wypoczynku, odzież codziennego użytku (nie wiem jak to nazwać, ale chodzi tu na przykład o takie ubrania w któych na codzień zasuwasz do pracy, kumpli itp) jak również stroje wieczorowe. Wśród oferowanego asortymentu znajdują się takie marki jak X Y Z, cieszące się dużym uznaniem klientów. ok mniej więcej powinieneś załapać o co chodzi, sorrki że tak trochę bez łądu i skłądu, ale jest 5 rano i właśnie wróciłem z pracy, a chciałem chociaż trochę pomóc. generalnie chodzi o to co będziesz sprzedawał, komu, jakie marki oferujesz itp powodzenia ps jak coś z teo wykorzystasz i się uda czekam na jakiś mały procent :) pozdrawiam
sorki, ale ja nie bardzo rozumiem. Czy ma to być franczyza ? Bo jeśli tak to napewno opis seniora się nie przyda (bez obrazy). Trochę wiem o franczyzie. Natomiast jeśłi mógłbyś odpowiedzieć na moje pytanie (bo nie bardzo rozumiem, kim w stosunku do Ciebie jest ta tajemnicza firma z centrali w W/wie), to napewno postaram się Ci coś na maila napisać.
sorki, ale ja nie bardzo rozumiem. Czy ma to być franczyza ?
Bo jeśli tak to napewno opis seniora się nie przyda (bez obrazy). Trochę wiem o franczyzie. Natomiast jeśłi mógłbyś odpowiedzieć na moje pytanie (bo nie bardzo rozumiem, kim w stosunku do Ciebie jest ta tajemnicza firma z centrali w W/wie), to napewno postaram się Ci coś na maila napisać.[/quote] Witam. To nie ma być franczyza, to ma być mój własny (pod moją marką) sklep odzieżowy. Jeśli chodzi o tą firmę z centrali w Wawie: chodzi poprostu o to, że chcę otworzyć sklep w Centrum Handlowym Carrefour, lecz nie moge tego załatwić na miejscu ponieważ owym Centrum zarządza jednostka centralna w Warszawie i tam muszę kierować podania i oferty i to centrala w Warszawie decyduje czy przyzna mi dzierżawę stoiska w pasażu handlowym. Jeśli więc mógłbyś napisać cokolwiek co mi pomoże byłbym wdzięczny. Pozdrawiam Arkadiusz
Witam. To nie ma być franczyza, to ma być mój własny (pod moją marką) sklep odzieżowy. Jeśli chodzi o tą firmę z centrali w Wawie: chodzi poprostu o to, że chcę otworzyć sklep w Centrum Handlowym Carrefour, lecz nie moge tego załatwić na miejscu ponieważ owym Centrum zarządza jednostka centralna w Warszawie i tam muszę kierować podania i oferty i to centrala w Warszawie decyduje czy przyzna mi dzierżawę stoiska w pasażu handlowym. Jeśli więc mógłbyś napisać cokolwiek co mi pomoże byłbym wdzięczny. Pozdrawiam Arkadiusz[/quote]
tak naprawdę to trudno mi powiedzieć co napisać bo nie wiem czego, tzn spełnienia jakich warunków wymaga ta sieć. Zatem niestety ale nie będę pisał bo byłoby to bezsensowne.
|
|