WITAM
Mój ojciec prowadzi firmę usługową związaną branżą budowlaną. Od niedawna jestem pełnomocnikiem firmy. Zastanawiam się nad poszerzeniem działalności firmy tj. przekształceniem jej na firmę handlowo-usługową. Mogę powiedzieć, że poprzez ojca firmę nabyłem spore doświadczenie z branży i bardzo dobrze się orientuję na tym rynku. Ojciec posiada sporo kontaktów u producentów i hurtowników, które można śmiało wykorzystać jako dodatkowe źródło dochodowe firmy. Na początku planuję wejść na rynek handlu internetowego – interesuję się tym już w sumie od dłuższego czasu, posiadam sporą wiedzę nt. informatyki [ jestem studentem informatyki] a także marketingu i biznesu [jednak wciąż się tego uczę]. Dodatkową szansą na powodzenie są ceny jakie mogę zaoferować, mogę zagwarantować że na popularnym allegro.pl stawki za te same produkty byłyby znacznie niższe. Oczywiście chcę się skupić głównie na własnym sklepie www a allegro.pl traktować jako narzędzie reklamowe. Moją słabością jak na razie są aspekty prawne z dziedziny gospodarki itp.
I mam pytanie w związku z tym ptanie:
Jakie rozwiązanie byłoby najbardziej „użyteczne i bezpieczne”, utworzyć własną działalność czy spółkę z ojcem? Chodzi mi o wszystko ZA i PRZECIW tj, dofinansowania, podatki, ryzyko niepowodzenia itd.
--
Pozdrawiam,
Paweł