Naprawdę nie wiem dlaczego tak bardzo wyeksponowałeś naprawdę mało znaczący element działalności firmy PROVIDENT, i to w dodatku taki, który akurat nie świadczy najgorzej o firmie i jej przedstawicielach: powołujesz się na konstytucje.
.1. Zgodnie z Art.47 Konstytucji RP: "Każdy ma prawo do ochrony prawnej życia prywatnego, rodzinnego, czci i dobrego imienia ....".
Otóż z góry założyłeś, że samo wymienianie nazwy firmy, będzie naruszaniem życia prywatnego czy też innej tam czci, nic bardziej mylnego. Powiem więcej: do dobrych obyczajów należy właśnie podawanie kto jestem, poco i skąd przyszedłem, kiedy to pukam do czyichś drzwi.
Drugie założenie, które przyjąłeś, to to że PROVIDENT jest be i wywołuje negatywne konotacje wśród sąsiadów. Otóż znowu mylnie. Provident, dopóki działa w granicach prawa niestety nie jest BE. Wygląda mi to bardziej na osobistą niechęć. Tak jak już pisałem wcześniej stosując taką logikę, zaczęlibyśmy ocierać sięo absurdy. Stosując twoją logikę, to aby zachować logiczny porządek rzeczy należałoby albo:
- wprowadzić całkowity zakaz wymieniania nazwy firmy, przez każdego, kto puka do prywatnych drzwi.
- zaprowadzić katalog firm, które wywołują negatywne skojarzenia (pytanie, według jakich kryteriów)
- wprowadzić system kryptograficzny przedstawiania się (np. kiedy odwiedzjący mówi: "chciałbym wyłożyć trutkę na szczury", to miałoby znaczyć: "jestem z Providenta, chcę moją ratę").
Podawałem już wcześniej przykład z Pizzą Hut i Telepizzą, gdzie równie dobrze ospba zamawiająca Telepizzę oskarżyłaby przedstawiciela, że przyszedł w stroju Telepizzy i narusza cześć i prywatność, gdyż mieszkając w luksusowym apartamentowcu (taki przyklad), gość przychodząc w stroju Telepizzy i wymawiając jej nazwę, zdradza niski status społeczny i trudną sutuację życiową zamawiającego, gdyż wszyscy wokoło zamawiają drogą Pizze Hut, albo inną tam GucciPizzę za 90 zł szt.
Poziedziałeś że Zarówno Telepizza jak i Pizza Hut jest OK, a ROVIDENT nie jest OK. A ja ci mówię, że to tylko twoje założenie i w dodatku błędne.
Dopóki nie ma listy firm które nie są OK.
Nie popadajmy w paranoję, teza iż PROVIDENT podpada pod naruszenie konstytucji, bo przedstawiciel się przedstawia pukając do drzwi, zakrawa mi na paranoje i pachnie Kafką. Jest naprawdę wiele innych bardziej poważnych grazechów Providenta, aby pisać eleboraty na temat takiej pierdoły.