Dobry
Interesuje mnie prowizja przedstawiciela handlowego, który ma wlasną dzialalność gospodarczą. Sam pokrywa koszty a dostaje samą prowizje. Produkty spożywcze, napoje, alkohole itp. Jaka prowizja żeby można bylo godnie zyć.
|
Prowizja za przedstawicielstwo handlowe |
Prowizja za przedstawicielstwo handlowe
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Dobry
Interesuje mnie prowizja przedstawiciela handlowego, który ma wlasną dzialalność gospodarczą. Sam pokrywa koszty a dostaje samą prowizje. Produkty spożywcze, napoje, alkohole itp. Jaka prowizja żeby można bylo godnie zyć.
Witaj!
Pomysł nie głupi. W FMCG szarzy handlowcy nie sprzedają za krocie, więc prowizja powinna być stosunkowo duża. Np. Jeśli handlowiec sprzeda soków za 20 000zł w miesiącu to musi mieć z tego: - 2000zł na ręke - 1000zł na leasing i paliwo - 1000zł na ZUS i inne Może ktos ma inne zdanie, ale wydaje mi się że poniżej 20% samym handlowcą się to nie opłaca. A dochodzi jeszcze dostawa towarów. Może pomyśleć o Vanselingu i dostawczakach typu Opel Vivaro ? Ale handlowiec, który jednocześnie dźwiga to z 2000zł nie będzie zadowolony ...
dzięki za odpowiedz. Takie wyjscie może być. Myśle jeszcze nad innym wyjściem np. najniższa krajowa + prowizja. Nikt nie chce dać tak dużej prowizji dać. Za grosze też nie ma co tego ciągnąć. Prowizje proponowane przez producentów lub hurtowników to od 5-10%. Gdzie jeszcze paliwo, lokal, telefon itp. Napiszcie co o tym myślicie
Sprawdź również podobne tematy:
- Przedstawicielstwo handlowe (biuro handlowe)
- Przedstawicielstwo handlowe w UK - Przedstawicielstwo handlowe - Przedstawicielstwo Handlowe - Przedstawicielstwo Handlowe - Przyjme Przedstawicielstwo Handlowe - Przedstawicielstwo handlowe innych firm - Wirtualne centrum handlowe - usługi handlowe w Internecie. - Prowizja Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|