Witam
Mam 3000 tyś zł chce zagrac na giełdzie a rachunek mam zamiar założyć w BZ WBK niech ktoś mi na przykładzie pokarze jaką prowizję zapłace za operacje. Jestem ciemny
Z góry wielkie dzieki
|
Prowizje |
|
Strona główna forum
‹ GPW
‹ Giełda Papierów Wartościowych
Autor
Wiadomość
Witam
Mam 3000 tyś zł chce zagrac na giełdzie a rachunek mam zamiar założyć w BZ WBK niech ktoś mi na przykładzie pokarze jaką prowizję zapłace za operacje. Jestem ciemny Z góry wielkie dzieki
nie wiem jakie sa prowizje w BZWBK, ale mozesz to sprawdzic :)
Moge powiedziec Ci jak to wyglada w bossa.pl. Kupujac pakiet akcji do ceny samego pakietu doliczne jest 0.39% ale nie mniej niz 5zl. Co oznacza, ze raczej nie warto kupowac za mniej niz 1300zl na jedna transakcje. prowizja jest pobierana od kazdej transakcji tzn. przy kupnie i przy sprzedazy. Jesli transakcja odwrotna bedzie miala miejsce w tym samym dniu to jest to tzw. daytrading i druga prowizja zostanie Ci zwrocona. Jesli myslisz powaznie o gieldzie to radze na pocztaku sprobowac na jakims symulatorze z wirualnymi pieniedzmi. Takie gry symuluja wszystko (lacznie z prowizjami) wiec latwo sie nauczysz. Pozdrawiam Jerry
A czy pobierana jest prowizja od zlecenia, które nie zostanie wykonane, tj. zostaje anulowane przez GPW?
Pozdrawiam
Nie.
Również pozdrawiam.
|
|