takie techniczne pytanie
Czym dociążacie te koperty, aby miały te 50gr?
|
Prywatna poczta |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
takie techniczne pytanie
Czym dociążacie te koperty, aby miały te 50gr?
witam
chyba zacznę wierzyć,że organa powołane do kontroli i deregulacji właściwie pojmują swoją rolę sprinter;jak otrzymasz przesyłkę przez PCD to się przekonasz pozdrawiam
Witam
Skoro działacie legalnie,nie naruszacie obszaru przeznaczonego dla PP (waga koperty), to dlaczego inni operatorzy narodowi ,którzy obserwują nasz rynek usług pocztowych i po całkowitej liberalizacji po 2009 r będą klonować, w chwili obecnej czekają, a mogligy zrobić tak jak PCD- czyli dociążyć koperty? CZYżBY POLAK BARDZIEJ POTRAFIł -A MOżE O COś INNEGO CHODZI? Pozdrawiam
Mam wrazenie, ze wiekszosc postow pisze ta sama osoba lub kilka osob z tej beznadziejnej prywatnej poczty. Gdy tylko temat schodzi na dol pojawia sie nowy uzytkownik zadajacy pytanie, pozniej odpowiedz i tak w kolko. Moze moderator powinien sprawdzic adresy IP?
Witam
Lesiu:liczy się merytoryka a nie retoryka polska-....fabryka polska pozdrawiam
witam
kol.munet;jak wypadły kontrole waszej poczty?(ostatnio nie widze cię na forum) pozdrawiam
Kontrole? . rewelacja . jestem w szoku, że UKE to taki fajny urząd. Przetrzepali wszystkim poczty i się okazało, że jesteśmy lepsi od Poczty Polskiej. Nikt nie zapłacił kary i tylko jeden dostał ostrzeżenie.
[ Dodano: Nie Cze 25, 2006 11:27 am ]
Mamy koperty o wadze 50 gram mamy też metalowe znaki które przyklejamy na koperty [ Dodano: Nie Cze 25, 2006 11:32 am ]
Jest jeden poważny problem. Inni operatorzy nie w stanie opanować rynku ze względu na koszty trzeba mieć sieć listonoszy i punkty awizacyjne. My jesteśmy grupą 26 firm i każda firma finansuje swój rynek więc jest nam łatwiej. Pozatym są duże koszty kopert 50 gramowych w chwili obecnej płacimy 40 groszy za szt i komplikacje z tym związane. Trzeba namówić też klientów do kożystania z 50 gramowych kopert.
witam
kolego,chyba pomyliłeś się odnosnie głównego wątku ! pozdrowienia
witam
munet,widzę ,że jesteś optymistą i tak powinno zawsze być, ale czy nie ma w twojej ostatniej wypowiedzi odrobiny przesady? pozdrawiam
Nie jestem optymistą jestem realistą. Prezes UKE w jednym z wywiadów powidział że cieszy się że powstało coś takiego ja PCD. Zresztą nie trzeba być optymistą. Prawie każdy z naszegoi stowarzyszenia przeszedł kontrole z UKE i jesteśmy do przodu. Większość placówek już może pochalić sie tym, że obsługuje na całego: urzędy, elektrownie, gazownie itp. Poczta Polska i Poczta Pana Bodacha z Rybnika co prawda próbuje pdchodów żeby rozłożyć nasze przedsięwziecie ale jesteśmy bardzo silni i nie boimy się konkurencji. Dzieki temu że jesteśmy Stowarzyszeniem pożytku publicznego mam dużą przewagę prawną i techniczną nad całą konkurencją. A wracając do konkurencji i zachodnich operatorów obserwujących rynek to im się nie spieszy. Po 2009 roku PP będzie musiała udostępnić zaplecze logistyczne wszystkim prywatnym operatorom i w tedy się jazda zacznie. Będzie powtórka z telekomuny.
Jak ma ktoś jakieś obiekcje lub chęć podjęcia współpracy to zapraszam do siedziby Stowarzyszenia. Adres na stronie http://www.centrumdoreczeniowe.pl
Mam pytanie do Muneta. Jakie są miesięczne koszty prowadzenia takiej poczty (dokładne koszty), jakie koszty na początek, oprócz listonosza i pracownika biurowego jakich trzeba pracowników zatrudnić. I jeszcze jak jest z przesyłkami np. z Kaszlisza do Warszawy????
Na miesięczne koszty składają następujące składowe:
pracownicy - listonosze, przedstawiciel handlowy, pracownik biurowy i ewentulanie pracownicy do sortowni listów. lokal pojazdy telefony koperty druki AWIZO i ZPO Internet itp. Każdy ma inne koszty niemożna tego uogulniać. Ja np. zatrudniam 12 osób + samochód + komórka dla każdego + lokal i inne koszty uboczne. mój miesięczny koszty tego wszystkiego to około 15-16 tysięcy złotych. Ale to jest mniej więcej 70 % tego co się zarabia. Mój problem jest taki, że biznes prowadzę w małych miastach o duże powieszchni jedno 20000 a drugi 60000 ludzi. Jeśli chodzi o przesyłki międzymiastowe to właśnie jest na ukończeniu system kompyterowy obsługujący te przesyłki. Myślę, że ruszy to za około 6 miesięcy.
Dzięki za odpowiedź. Mam kolejne pytania:
1. Czy oprócz dostarczania listów, wasza poczta zajmuje się innymi usługami tak jak Poczta Polska? 2. Gdybym miał taką pocztę to mógłbym tak jak PP, mieć kantor wymiany walut, przesyłki kurierskie, wpłaty? 3. Jakie są ceny kopert, druków Awizo, ZPO? 4. Jak to jest, czy sprzedajacie koperty swoim klientom, czy dalecie za darmo?
Witam
mam pytanie jak to wyglada wysyłam list z waszej poczty np z opole bo widze ze tam jest wasza "poczta" do miejscowosci w której jej nie ma? jak to wyglada i co z tym listem jak tam dojdzie??? I tak jeszcze z ciekawosci prosze o adres w krakowie, chetnie sie tam przejde i zobacze co i jak :mrgreen:
Witam
Odnośnie biznesu Kilka uwag Zgodnie z prawem przy świadczeniu usług powszechnych nie mozna dyskryminować klientów tzn obsługiwac tylko dużyxh. Znam również plany wprowadzenia rejonizacji. Chodzi o to że jeżeli ktoś bedzie chciał doreczac przesyłki listowe to owszem tak ale nie tylko na terenie miasta ale na obszarze całego województwa w którym działa punkt. Dlaczego tak musi być? W przeciwnym razie nikt na zadupia nie będzie woził listów. Bo tak naprawdę to biznes jest tylko na terenie miasta i bliziutkiej okolicy a dalej to tylko koszty. I jeszcze jeden problem. zadna instytucja sektora publicznego nie bedzie korzystała z usług tego operatora (chyba że decydent to debil). Powód? Ich potwierdzenia nadania listu nie mają mocy prawnej. zeby próba dostarczenia jakiejś decyzji była zgodan z prawem musi to zrobić, jak na razie poczta polska. Każde inne doreczanie nie ma mocy porawnej. Każdy może gwizdać na takie pisemko. Moc prawną dokumentowi nadają obecnie jedynie datowniki pocztowe oraz bankowe. Wszystko podbite czymś innym to tylko zwykły papierek. Pozdrawiam
|
|