|
Prywatna poczta |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
A czy szacowaliście koszty wprowadzenia wymiany listów między miastami. Bo jak rozumiem to to jest przszłość waszego stowarzyszenia. Czy będziecie budować jakieś centrum logistyczne?
Szczerze to jeszcze nie. Były jakieś tam rozmowy, na ten temat, ale to jeszcze jest zbyt świerze. Natomiast no nawet jeśli już to będzie wszystko ustalone, to i tak nikomu tego nie zdradzimy z wiadomych względów. Ale planowane pierwsze przesyłki już u pierwszych podmiotów są już w tym roku między miastami, które te podmioty obsługują. Ja planuję np, otworzyć drugi punkt w mieście oddalonym od obecnego o 40 km. Prawdopodobnie też zostaną uruchomione przesyłki między tymi miastami. Także to różnie bywa, wszystko zależy od klientów , jak szybko dzięki nim będziemy się rozwijać :wink:
witam
czy spotkaliście się z nieprzychylna reakcją poczty polskiej ?-w koncu jesteście konkurencją pozdrawiam
Nieprzychylna reakcja dotycząca PCD to raczej nie. Ale były już takowe dotyczące innych operatorów. Z tego co wiem to min. wysyłanie listów do instytucji aby nie podpisywały umów z prywatnymi operatorami itp.
witam
Odnosnie inwalidów , czy macie kłopoty z ich znależieniem?.W końcu więkrzość może ich zatrudnić i mieć dofinansowanie. Pozdrawiam
Obudźcie się! Przecież w Polsce żyjemy!
Myślę, że nie chodzi o inwalidów tylko o lewych rencistów czyli zdrowych jak byk silnych chłopów, rencistów na papierze. Podobnie jak w firmach ochroniarskich. [ Dodano: Pią Lip 28, 2006 3:20 pm ] Munet powiedz jaki jest zakres waszych usług? Przyjmujecie listy tylko miejskie w lokalu ajenta a nastepnie jego listonosze roznoszą to po osiedlach? Jeśli tak to pomysł niezły gdyby pozyskać dużych nadawców przesyłek/listów. Takie zakłady energetyczne/gazownicze itp... mogłyby doręczać rachunki za prąd/gaz swoim klientom przez waszą miejską pocztę. Klienci następnie te rachunki mogliby płacić u was. [ Dodano: Pią Lip 28, 2006 3:23 pm ] A powiedz jeszcze jak rozwiązaliście brak swoich skrzynek na listy??? Skoro ich nie macie to musicie każdy list zanieść osobiście klientowi kiedy jest on w domu. W ten sposób najtańszy list robi się jak polecony :grin: Po co więc płacić za polecony 2-3 zł? A jak klient wyjechał na wakacje to i tak ktoś z tym listem do niego puka codziennie? Problem tu widzę.....
Osoby NIEPEŁNOSPRAWNE !!!!!!!, nie INWALIDZI, są praktycznie w każdym mieście. I nie interesuje mnie to czy jest silny, czy ma jakąś rentę czy niema i co mu jest. Dla mnioe jest najważniejsze jest to czy chce i może pracować
Sprawa nastpna. Po co wysyłać listy polecone, jak i tak większość doręczamy do rąk ? Przecież listy muszą mieć potwierdzenie odbioru np. jesli są to jakieś wezwania itp. Faktycznie jest problm mały z tym chodzeniem po ludziach kilka razy. Ale trudno czekamy, jest jeszcze 1.5 roku i wszystkie skrzynki pocztowe będą zmienione na skrzynki euro, czyli ogólno dostępne dla wszystkich. Póki co musimy sobie radzić.
Cos mi sie tu nie podoba uwazajcie ludzie bo to moze byc kolejny wal typu zainwestuj kase zaplac wpisowe i dowidzenia!!
a konkretnie ?
Morpheus
Czy ty czytasz to wogóle czy nie ?? Przecież nikt nie każe ci się przyłączać do PCD i opłacać składki. Masz opisane co trzeba zrobić aby taką działalność otworzyć i to wszystko. NIe chcesz nie musisz. I uwierz mi. Nic tu nie smierdzi , bo sam zaczynam już 4 miesiąc działalności
Dobra starczy debat. Osoby zainteresowane zapraszamy do naszych oddziałów i kontaktów telefonicznych.
Pozdrawiam
Przepraszam, czy to o Waszej Poczcie był ostatnio artykuł w Gazecie Wyborczej??
[ Dodano: Wto Sie 01, 2006 9:45 am ] A TUTAJ link do artykułu GW z dnia 27-07-2006 (w poznańskim dodatku) Z tego wynika, że nie jest to takie wspaniałe, jak opisujecie.
Czy to jes tartykół o naszej działalności. LUDZIE CZYTAJCIE DOBRZE. To jest o gościu co oszukał ludzi i zbłądził. My natomiast założyliśmy stowarzyszenie i działamy z jego ramienia. I naprawdę idzie super, z miesiąca na miesiąc mam 200 - 250 % wzrostu przychodów. Jak zwykle polak nie doczyta a bredzi. Nie będę wiecej pisał do nie czytających i niesłuchających ludzi. Nie pomyśli nie pokalkuluje a z góry zakłada, że be
Ty również czytaj uważnie.
Na samym wstępie, pierwsze zdanie... "czy to jest o Waszej Poczcie?" Z tego wynika, że wcale nie twierdze, że ten artykuł odnosi się do Waszej działalności. Jednak po przeczytaniu go skojarzyło mi się to z Waszym postem. pozdr
|
|