Czy może ktoś napisać coś do tematu?
Dzięki
|
Prywatna przychodnia zdrowia |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Czy może ktoś napisać coś do tematu?
Dzięki
Odp: coś A czy może podałbyś więcej informacji: 1. chcesz otworzyć przychodnie? 2. chcesz kupić przychodnie? 3. jesteś właścicielem i chcesz rozwinąć? 4. jesteś lekarzem? 5. nie jesteś? 6. byłeś kiedyś w przychodni? 7. znasz się na zarządzaniu przychodnią? 8. znasz się na medycynie? 9. masz odpowiedni sprzęt, kasę na sprzęt? 10. chcesz podpisać umowę z NFZ/lub może jakimiś ubezpieczycielami? 11. jaki jest/ma być zakres leczenia? 12. w jak dużym mieście? 13. jaki lokal? 14. weźmiesz odpowiedzialność za leczonych ludzi? 15. jak chcesz konkurować na rynku? 16. może chcesz wykupić szpital? Jak na tak poważne przedsięwzięcie nie uważasz że za mało dostaliśmy informacji? Znajoma mamy chce utworzyć prywatny szpital z innymi lekarzami (chcą wykupić publiczny) - mają problemy z miastem od kilku lat, na razie się nie udało (to tak co do szpitala ;)). Pozdrawiam
Przyłączam się do pytania. Czy ktoś tutaj rozgryzł ten temat?
Każda informacja mile widziana.
juz kiedys z moja nazeczona pielegniarka probowalem zglebic ten temat bo wydaje sie ciekawy ale jak sie dowiedzialem jakie sa koszty narazie sobie odpuscilem.
Interesuje was otwarcie przychodni ale z umowa z NFZ?? Z tego co wiem to nie jest tak hop by podpisac umowe trzeba spelnic okreslone wymogi no i jest na to robiony przetarg chyba ze jest wieksze zapotrzebowanie wowczas umowe moga podpisac z kilkoma przychodniami. Bez ukladow wyzej nie da rady za duza kasa w to wchodzi...
Znajomy wlasnie otwiera przychodnie! Wszedl w spolke ze swoim tesciem i tesciowa, ktorzy sa lekarzami. On dal teren oraz pobodowal na nim obiekt, natomiast tesciowie beda w niej pracowac. Dodatkowo otwieraja apteke w tym samym punkcie! Narazie jeszcze jest nieczynne poniewaz koles nie moze uzyskac opozwolenia od sanepidu! Wciaz wynajduja nowe problemy, ostatnio powiedzieli, ze ustawa sie zmienila i znow musi cos przebudowac!
Koszt tego przedsiewziecia to ok. 1 mln zl!
Nasza firma ma już obiekt pobudowany i wykończony w 50%.
Też właśnie przychodnia i apteka. Z apteką jest prosto, ale ta przychodnia to mi po nocach spać nie daje. Najłatwiej ściągnąć jakiegoś lekarza i na niego zrobić przychodnię. Ale wtedy jest się intruzem we własnym budynku. Ale znowu samemu nie wiem nic o kontraktach z NFZem i w ogóle o prowadzeniu tego przedsięwzięcia. Wszystko wyjdzie w praniu. W konieczność posiadania znajomości nie wierzę, za dużo jest przychodni, żeby kazda jechała na znajomościach. Oczywiście pewnie by ułatwiły wiele spraw, ale nie są na pewno konieczne. ripe1, powiem krótko. To musi być mała przychodnia i do tego słabo wyposażona, że kosztowała tylko jeden. Albo nie znasz wszystkich kosztów, bo więcej niż jeden to kosztuje goły budynek na kilka gabinetów plus apteka. A gdzie wykończenie i reszta zabawek (np. winda dla niepełnosprawnych)? Ten akurat interes wymaga sporych nakładów i zwrot z niego jest wieloletni.
|
|